1. Home
  2. Vesti
  3. Velika potražnja za Toyotom Camry TRD
Velika potražnja za Toyotom Camry TRD
1

Velika potražnja za Toyotom Camry TRD

1.66K
1
Podelite sa prijateljima:

Toyota Camry je jedan od onih automobila koji javnost voli u jednakoj meri koliko i ga mrzi. Doduše, može se reći i obrnuto, kako god da želite da sagledate situaciju. Sa prošlogodišnjom isporukom u Americi, od približno 337.000 jedinica, Camry je završio kao najprodavaniji automobil „preko bare“ 23. godinu zaredom, ukoliko ne računamo pikap kamionete, terence i krosovere, što nam govori da čak ni trend „bežanja“ od limuzina ne može da uspori japanskog kralja.

Naravno, uvek postoji i druga strana priče, pa iako je Camry popularan među kupcima, veliki broj ljubitelja automobila ga kritikuje, navodeći da je ružan, dosadan i uglavnom razvijen za domaćice u srednjim godinama.

Sa trenutnom generacijom, Toyota je uglavnom rešila da odgovori na kritike na račun stila, a sa specijalnom verzijom TRD (Toyota Racing Development) javnost je dobila i Camry koji je zabavan za vožnju.

Kako svari stoje, ovaj potez se pokazao kao pun pogodak, pošto se japanski proizvođač vozila ne može braniti od narudžbi i već je rasprodao čitavu zalihu od 6.000 jedinica za 2020. godinu. Saloni kažu da je svaki primerak, u salonu provodio svega par dana, pre nego što bi pronašao kupca i pored relativno visoke cene od 32.125 američka dolara.

Za navedenu sumu, novi vlasnik dobija 3,5-litarski V6 motor s 301 konjskom snagom, zatim posebne crne felne, završetke izduvnog sistema izrađene u sportskom maniru, kao i mali spojler sa kojim Camry više nije dosadna limuzina koja privlači samo domaćice.

U ponudi je nekoliko boja karoserije, a čini se da je najveća potražnja za crvenom. Za one koji žele identičnu mehaniku bez stilskih izmena, tu su i dva premijum nivoa opreme kao što su XLE i XSE. Oba varijateta nude identična mehanička rešenja.


Modeli sa V6 agregatom čine svega 6,2% ukupne prodaje ovog automobila, pa nema sumnje da će Toyota naredne godine ponuditi veći kontignent ovakvih primeraka.

AutoRepublika

(1656)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Stari Dejan

Nisam domaćica, i još uvek nisam u srednjim godinama ali ne mislim da je Camry ružan, naprotiv prva Toyota limuzina da mi se baš sviđa i da bih je rado kupio!