1. Home
  2. Vesti
  3. Honda Civic Type R – rekorder Manji-Kura
Honda Civic Type R – rekorder Manji-Kura
1

Honda Civic Type R – rekorder Manji-Kura

192
1
Podelite sa prijateljima:

Sasvim logično, Honda želi da Civic Type R poobara još rekorda, tačnije još četiri, u kategoriji automobila s prednjim pogonom.

Aktuelni Civic Type R je trenutno verovatno najbolji performantni „hot heč“ na svetu. Honda se trudi da to „parafira“, tako da je sada oboren rekord na francuskom Manji-Kuru (Magny-Cours), čuvenoj „gran pri“ stazi.

WTCC vozač, Esteban Gereri je 4,4 kilometra dugačku stazu prešao za 2 minuta, 1,51 sekundu. Civic Type R, koji je vozio Gereri je serijski primerak sa gumama za svakodnevni saobraćaj. Kao što je poznato, reč je o 320 ks i 400 Nm snažnoj mašini.

Hondin sledeći cilj je da slične rekorde postavi na još četiri (legendarne) staze u Evropi: Eštoril u Portugalu, Hungaroring u Mađarskoj, Silverstoun u Engleskoj i Spa-Frankošamp u Belgiji. Vozačka postava je takođe sjajna, jer tu su bivši F1 šampion, Dženson Baton, Tijago Monteiro iz WTCC-a, Bertran Baget iz Super GT-a i Met Nil iz BTCC-a.

Hondin pulen, aktuelni rekorder Nirburgringa, će verovatno bez većih problema uspeti u svom poduhvatu.

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dcc

Projektil na tockovima. Kapa dole za Hondu, pa mozda i najkvalitetniju marku na svetu