1. Home
  2. Life
  3. Lifestyle
  4. Istraživanje: Kakve automobile vole Ruskinje
Istraživanje: Kakve automobile vole Ruskinje
0

Istraživanje: Kakve automobile vole Ruskinje

391
0
Podelite sa prijateljima:

Ruska agencija koja se bavi analizom situacije u automobilskoj industriji, Autostat je u čast međunarodnog praznika Dana žena, organizovala istraživanje čiji su rezultati iscrtali portret „automobila iz snova“ dama iz Rusije.

Samo zajedničko onlajn istraživanje je sproveo portal Auto Mail.ru, i prema dobijenim rezultatima, ispostavlja se da je u skladu sa ženskom percepcijom „automobila iz snova“, on „komforan i pruža puno zadovoljstva ” (67,4% ispitanica je ovako odgovorilo), a potom se u 44% slučajeva navodi da dream car mora biti „najbezbedniji“. Na trećem mestu ključnih osobina automobila iz snova, plasirala se floskula „mora da odgovara mojim potrebama“. Ovaj opis je pružilo 39,8% ispitanih dama.

Eksperti su napomenuli da je procenat dama koje vole „adrenalinsku vožnju“ niži od istih takvih pripadnika muškog roda. Odnos je 20,1% spram 28,6%. Dodatno, među ispitinacima je bilo 5,4% žena koje izuzetno cene automobile „koji se sami voze“, dok takvu ideju podržava svega 2,4% osoba snažnijeg pola.

Još je jedna tačka na kojoj se ispoljavaju razlike između polova. Estrogenski ispitanici automobilom snova vide porodično vozila u 24,4% slučajeva, dok je kod testosteronaca taj procenat dramatično viši (42%). Otuda i toliko ljubitelja performantnih sedana, krosovera i karavana.

Samo 8% žena oseća simpatije za dizel motor dok je kod muškaraca dva i po puta više takvih osoba, to jest 19,8% ih je. Isto tako, oni stavljaju krosovere na prvo mesto, i takvih je 58,2% ispitanika. Istovremeno, sedani su primarna opcija kod 15,6% učesnika ankete, baš kao i hedžbek modeli u 14,9% slučajeva.

Sudeći po ovoj anketi, dame iz Rusije bi obožavale ovaj BMW Serije 2 Gran Coupe

Što se tiče izbora nijanse karoserije, žene su na prva tri mesta postavile belu (18%), crnu (13,2%) i crvenu (11%), dok je kod muškaraca crvena boja van podijuma, a na njeno mesto se smestila srebrna farba školjke.

Ovaj deo će mnogima biti najzanimljiviji. Dame obožavaju najviše BMW, a onda Mercedes-Benz, pa Toyotu. Ipak, kada se od ispitanica zatraži da u obzir uzmu ograničeni finansijski budžet za izbor omiljenog četvorotočkaša, žene pozitivno odreaguju na Kiju, Toyotu i Audi.

AutoRepublika

(391)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments