1. Home
  2. Vesti
  3. Novi BMW M2 Coupe stiže s najmanje 420 ks
Novi BMW M2 Coupe stiže s najmanje 420 ks
0

Novi BMW M2 Coupe stiže s najmanje 420 ks

192
0
Podelite sa prijateljima:

M2 Gran Coupe i „naoštrenija“ verzija serije 1 su takođe u planu.

Pre gotovo tri godine, BMW je obećao da će zadržati postavku zadnjeg pogona kod serije 2 u novoj generaciji. Dok su to zaista lepe vesti, u isto vreme su kreirale konfuziju unutar game bavarskog proizvođača, s obzirom na to da će naredna generacija serije 2 Active Tourer i dalje biti bazirana na prednjem pogonu, baš kao i nedavno lansirana serija 2 Gran Coupe, na čijoj smo evropskoj promociji prisustvovali. Novi izveštaj cilja da baci dodatno svetlo na liniju kompaktnih modela kompanije, posebno što se performantnih modela tiče.

Perjanica u porodici malih BMW-ovih automobila će i dalje biti M2 s „G87“ oznakom. On bi trebalo da koristi ublaženu verziju agregata iz X3 M i X4 M, odnosno budućih M3 i M4. S58 twin-turbo 3,0-litarski „šestak“ bi trebalo da raspolaže s najmanje 420 ks i 550 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što bi trebalo da obezbedi performanse slične aktuelnom modelu, bez obzira na prirast u masi .

Sprint iz stanja mirovanja do 100 km/h bi trebalo da se obavlja za nijansu više od 4 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 282 km/h.

Baš kao Z4 roudster i Toyota Supra kupe, M3 će korisiti BMW-ovu CLAR platformu, što bi moglo otvoriti mogućnost uvođenja blago hibridnog sisstema. Kupci će moći da biraju između šestostepenog manuelnog ili osmostepenog automatika s konverterom obrtnog momenta, koji će snagu slati isključivo na zadnje točkove, jer xDrive varijanta nije u planu.

BMW planira da M2 stavi u prodaju 2022. u Evropi. Trebalo bi da ima sedmogodišnji životni ciklus, tako da ukoliko je elektrifikacija zaista u planu, blagi hibrid bi mogao da pristigne tokom redovne restilizacije 2025. ili 2026.

Mada je pre par meseci BMW odbacio istinske M verzije modela s prednjim pogonom, novi izveštaj tvrdi da Bavarci planiraju M2 Gran Coupe. Naravno, posedovaće xDrive postavku i oko 400 ks, da bi se stavio naspram nove generacije Audi RS3 Sedana i Mercedes-AMG-a CLA 45.

AutoRepublika

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments