1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Golf R „odneo“ zlatnu WC šolju
Volkswagen Golf R „odneo“ zlatnu WC šolju

Volkswagen Golf R „odneo“ zlatnu WC šolju

1.07K
1
Podelite sa prijateljima:

Obigravanje tržnih centara zbog kupovine, realizacija ideje o jednodnevnom izletu, odlazak na odmor, krađa delova toaleta izrađenih od zlata… sve su to misije koje uobičajeno svom mišićavom Volkswagenu Golfu R poveravaju ponosni vlasnici. Hm… ukoliko vam se ovo posednje učini prilično neverovatnim, znajte da se stvarno dogodilo i da organi reda na Ostrvu još uvek tragaju za beguncima, odnosno kradljivcima.

Dakle, lopovi su još jednom dokazali da je Volkswagen Golf R kompaktni sportski automoibl koji krasi ekstremna upotrebljivost. Dokaz koji nam je servirao veoma poseban kupac je prilično ubedljiv, a posebnost kupca nije utemeljena samo u izboru automobila za bekstvo, već i u izboru predmeta koji je izabrao da prisvoji.

Naime, kao što rekosmo, radi se toalet šolji izrađenoj od čistog zlata. Umetničko delo se nalazilo u prestižnoj Blenhajmskoj palati, a na specifičan način uobličen komad zlata je poneo ime Amerika.

Ološi za volanom modela Volkswagen Golf R, ofarbanog u tamno plavu boju, drznuli su se da ukradu masivnu zlatnu toalet šolju koja je bila izložena u blizini oksfordskog Vudstoka, odnosno u Blenhajmskoj palati. Vrednost umetničkog dela koje su odnela dva provalnika je procenjena 4,8 miliona britanskih funti što je ekvivalent sumi od oko 5,38 miliona evra.

Da podsetimo da novi Volkswagen Golf R koristi četvorocilindarski turbo benzinski blok zadnje generacije, koji isporučuje 310 konjskih snaga uz 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Sprint od 0 do 100 km/h se odigrava u munjevito brzih 4,6 sekundi. Maksimalna brzina Golfa R je elektronski ograničena na 250 km/h.

AutoRepublika

(1070)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mile

Ovaj je u Šabcu ?