1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije: Ford Bronco Sport pomolio nos pre premijere
Prve fotografije: Ford Bronco Sport pomolio nos pre premijere
0

Prve fotografije: Ford Bronco Sport pomolio nos pre premijere

226
0
Podelite sa prijateljima:

Još pre tri godine je Ford najavio da će oživeti ime svog prvog terenca, popularnog modela Bronco koji se proizvodio od 1966. do 1996. godine. Njegova premijera će uslediti krajem ovog meseca i biće dostupan u verzijama sa dvoje i četvoro vrata, kako bi konkurisao legendarnom Jeepu Wrangleru.

Međutim, kako je vreme prolazilo tako je postalo jasno da će u ponudi biti uvršćen i manji model. Mediji su ga nazvali “Baby Bronco“, a kasnije je „mališa“ dobio zvaničnu oznaku Bronco Sport. Njegova premijera se očekivala tek za nekoliko sedmica, ali je jedan od članova automobilskog foruma “fordbroncosport.com“ već sada postavio zvanične fotografije. One nam pokazuju ne samo kako Ford zamišlja kompaktnog terenca već i mnoge dizajnerske linije koje će verovatno biti viđene i na starijem bratu.

Kao što se očekivalo, stil je inspirisan prvog generacijom Bronca, koji se proizvodio od 1966. do 1977. godine. Odlikuju ga poveći ovalni farovi, dugačka maska hladnjaka i ime ispisano na istoj lokaciji. Za razliku od većine današnjih krosovera koji guraju aerodinamični stil, Bronco Sport je izrazito kockastog stila, očito iz želje da se pokaže da on nije za kućne, umalo da napišemo očajne domaćice koje prevoze decu na fudbalske utakmice, već za sve one sa avanturističkim dugom koji vole kampovanje i terensku vožnju.

Iako je zasnovan na modelu Escape/Kuga, Bronco Sport će zapravo pružati značajno veće terenske mogućnosti, što nam i pokazuje podatak da je više odignut od zemlje.

Pošto je platforma deljena sa spomenutim krosoverom, za očekivati je i da će mehanika biti identična. To znači da će ponuda startovati sa 1,5-litarskim benzincem od tri cilindra koji razvija 180 konjskih snaga, dok opcioni 2,0-litarski agregat stiže sa 70 “konja“ više. Nešto kasnije će se u izboru naći i hibrid, a nije isključena ni mogućnost električnog modela. Pogon na sva četiri točka će biti standardan kao i osmostepeni manuelni menjač.

Više informacija će biti poznato početkom narednog meseca kada će Bronco Sport imati svoju zvaničnu premijeru na Salonu automobila u Njujorku. Prodaja će startovati pre kraja godine. Početna ceni će se kretati oko cifre od oko 30.000 američkih dolara.

Za sada nema najava da bi ovaj terenac mogao da stigne u Evropu pa se pretpostavlja da će njegovo ključno tržište biti američko.

AutoRepublika

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments