1. Home
  2. Vesti
  3. Koenigsegg: Jesko Absolut sposoban za brzine veće od 500 km/h!
Koenigsegg: Jesko Absolut sposoban za brzine veće od 500 km/h!
0

Koenigsegg: Jesko Absolut sposoban za brzine veće od 500 km/h!

970
0
Podelite sa prijateljima:

Kristijan fon Keningseg, potvrdio je u razgovoru sa Top Gearom, da je Jesko Absolut spreman za postavljanje novog rekorda za maksimalnu brzinu kod serijskih automobila. 

Šveđanin je dodao da najveći problem za Jesko Absolut u ovom trenutku nije ništa što je u vezi sa automobilom, već da bi izazov mogli da budu samo vozač ili loša staza.

Kenigseg je kazao da je Jesko Absolut ubedljivo najbrži automobil koji su do sada napravili i da veruje da nikada više neće napraviti nijedan model koji će moći da parira potencijalu ovog vozila.

Podsetimo, Jesko Absolut koristi fantastični twin-turbo 5,0-litarski V8 agregat koji isporučuje 1.280 ks i 1000 Nm. No, ako se koristi specijalni benzin E85, tada se raspolaže sa 1.600 ks i 1.500 Nm!

Kristijan fon Kenigseg izjavio je da je na osnovu inicijalnih testova i digitalnih merenja, ustanovljeno da će Jesko Absolut definitivno biti sposoban za brzinu veću od 500 km/h. „Ne možemo ništa reći o krajnjim limitima, ali verujemo da može da ostvari daleko veću maksimalnu brzinu od 500 km/h“, rekao je Šveđanin.

Kada će doći do ataka na rekord Bugattijevog Chirona Super Sport 300+ (490 km/h), još je neizvesno. „Moramo pronaći dobar put, potom sve dogovoriti sa vlastima, isti put zatvoriti i tome slično. Očekujem da ćemo to postići kroz godinu dana ili možda dve“, kazao je Kenigseg.

On je iskoristio priliku da „bocne“ i konkurenciju, pre svega Bugatti. „Siguran sam da je Bugatti ostvario brzinu koju su predstavili. Ono što ja pitam, da li je to isti automobil koji će dobiti i kupci, ili je bio modifikovan?“, pita se čovek koji iznova menja automobilsku industriju.

Kenigseg je potvrdio da nisu konkurenti samo Francuzi, već da je tu i Hennessey kao i drugi, novi proizvođači automobila. „Uvek je lepo biti prvi u ovakvim izazovima“, zaključio je osnivač Koenigsegga.

AutoRepublika 

(970)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments