1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen potvrdio, ove godine stižu električni hedžbek i MPV
Citroen potvrdio, ove godine stižu električni hedžbek i MPV
0

Citroen potvrdio, ove godine stižu električni hedžbek i MPV

147
0
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka će do kraja godine na tržište izbaciti dva EV modela, jedan hedžbek i jedan MPV. 

Visoki rukovodilac Citroena, Lorens Hensen, potvrdila je da će naslednik modela C4 i C4 Cactus stići ove godine, kao i da će biti dostupan u dve varijante – kao konvencionalni automobil i kao EV.

Hensenova je izjavila da će dizajn ovog automobila biti manje avangardan u odnosu na nekadašnji C4 Cactus, te da će nadolazeći model biti „Citroen do srži“. „Glavni adut ovog vozila biće komfor na najvišem nivou“, rekla je Lorens Hensen.

Ona je dodala da novi model ipak neće biti tipičan hedžbek, te da će imati „visoku siluetu“. To upućuje da će se Citroen odlučiti za taktiku SUV naličja kod običnog hežbeka, gde ukrasi imaju za cilj učiniti vozilom korpulentnijim.

Novi šef Citroena, Vinsent Kobi, rekao je da od naslednika modela C4 Cactus imaju ogromna očekivanja. Kobi je izjavio da je najavljeni automobil jedan od stubova rasta prodaje francuske marke koja je protekle godine isporučila nešto više od 830.000 vozila.

Kobi je najavio da će pored EV modela u ponudi biti i konvencionalni pogoni, odnosno benzinski i dizel motori. Ono što bi trebalo značajno da pomogne u prodaji električnog hedžbeka jeste činjenica da je prvi čovek Citroena najavio da će PSA grupacija u tom segmentu imati samo jedan EV, i to upravo ovaj.

Osim hedžbeka, Francuzi najavljuju i potpuno električni Spacetourer, odnosno MPV. O ovom modelu se zna veoma malo, i predstavnici Citroena su za sada veoma misteriozni po tom pitanju. Hensenova je samo kratko potvrdila da će električni MPV moći da preveze do devet putnika.

Plan Citroena je da do 2025. godine ima elektrifikovanu verziju svakog modela u svom portfoliju.

AutoRepublika 

(147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments