1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera: Golf GTD i Golf GTE (GALERIJA)
Premijera: Golf GTD i Golf GTE (GALERIJA)
5

Premijera: Golf GTD i Golf GTE (GALERIJA)

943
5
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je uz čuveni GTI prikazao još dva performantna modela, jedan hibrid i jedan dizel adut. 

Kada je reč o izgledu, jasno je da i GTD i GTE dele DNK već spomenutog hot heča. Oba navedena izdanja Golfa imaju sličan anfas kao i GTI, s tim da se naravno razlikuju oznake za svaki od specijalnih modela.

Pozadi su razlike nešto veće, GTE model nalikuje na standardni Golf, dok je kod GTD situacija nešto drugačija. Ovde je razlika u dvostrukom završetku izduvne cevi koji je smešten na levoj strani pozadine.

U kabini nema mnogo promena u odnosu na GTI. Sve je to manje-više isto, s tim da svaka od perfromantnih varijanti forsira sopstvenu boju. Tako ćete u enterijeru GTE izdanja primetiti da je dominantija plava boja, a kod GTD-a siva.

Performantnu dizel varijantu Golfa pokreće 2,0-litarski turbo agregat koji isporučuje 197 ks. Dakle, značajno manje od GTI modela, ali se dizelaš može pohvaliti sa velikim maksimalnim obrtnim momentom od 400 Nm. Snaga se na prednje točkove prenosi putem sedmostepenog DSG menjača.

GTE varijanta je plug-in hibrid koji kombinuje 1,4-litarski turbo agregat od 147 ks i elektromotor snage 114 „konja“. Čudnom matematikom GTE na kraju raspolaže sa 247 ks i 400 Nm. Hibridni pogonski sklop uparen je sa šestostepenim DSG menjačem. GTE je u stanju da pređe 60 km koristeći samo električnu energiju, te mu je u ovom modu vožnje maksimalna brzina 130 km/h.

Oba modela biće zvanično predstavljena na Salonu automobila u Ženevi, a u izložbeno-prodajnim objektima u Evropi trebalo bi da se nađu do kraja tekuće godine.

AutoRepublika 

(943)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

jutrošnja vest
Električni Volkswagen ID.3 pun grešaka, start prodaje se odlaže za godinu dana?

TNT

Ima i vest za VW Polo – propustio si tamo ovo da napišeš ?.

s mile

jbg…. malo da žacnem Vagenovce

Mada VW trpi sve, ni Dizelgejt ni elektrifikacija, im neće oduzeti deo kolača, suviše jaka reklamna mašina

TNT

ko Jelovica – zaboravio sam original, parafraziram : „ni kiša, ni sneg ne mogu mu ništa, to je VW grupa“

moron

Ko zna, možda mi se za par godina i dopadne dizajn ovog novog golfa. Za sada, ne, nikako, Užas na šta liči. Meni. A u kvalitet ne sumnjam, tj. da će biti na nivou na koji je VW odavno navikao svoje kupce.