1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovao restilizovani Hyundai i30 (GALERIJA)
Debitovao restilizovani Hyundai i30 (GALERIJA)
8

Debitovao restilizovani Hyundai i30 (GALERIJA)

630
8
Podelite sa prijateljima:

Hyundai je značajno osvežio svog aduta u C segmentu koji je dobio ponudu blagih hibrida, kao i značajne vizuelne izmene. 

Sa promenama koje su Korejci napravili što se tiče eksterijera, slobodno se može kazati da je ovo najatraktivniji i30 do sada. Nova rešetka, kao i drugačiji odbojnici uz užu prednju svetlosnu grupu čine anfas automobila veoma privlačnim za oko. Promena je naravno bilo i na drugim delovima vozila, ali su one koje su se odigrale napred najuočljivije.

Kada je reč o unutrašnjosti kabine, kako smo danas imali prilike da vidimo i enterijer modela i20, može se reći da je Hyundai zauzeo novi pravac kada je reč o dizajnu ovog dela automobila. Naravno, unutrašnjost nije ista kod i20 i i30, što je dobra stvar, jer je većini već dosta babuška dizajna koji viđamo kod nekih drugih proizvođača.

Ovako, koncept je isti, uz manje izmene kod oba vozila. Tako restilizovani i30 može da se pohvali sa ekranom za kontrolu informativno-zabavni sistem dijagonale 10,25 inča, dok će instrumentalnu tablu „glumiti“ displej dijagonale 7 inča.

Hyundai navodi da je omogućio bežično punjenje mobilnih telefona unutar osveženog i30, kao i da je tu „pun paket za konektivitet“.

Što se tiče aktivnih bezbednosnih sistema, Korejci su dodali nekoliko novih koje hedžbek do sada nije posedovao. Tu je sistem za održavanje vozila u traci, potom za upozorenje na sudar otpozadi, kao i upozoravanje da vozilo koje je ispred osveženog i30 napušta traku kojom se kreću.

Kada je reč o primeni tehnologije 48V blagog hibrida, Hyundai je rešio da ona bude dostupna kod 1,0-litarskog agregata sa 120 ks. Ovaj motor imaće blagi hibrid i kod izdanja sa manuelnim, i onog sa automatskim menjačem. Ista odluka primenjena je i za 1,6-litarski dizel agregat.

Nova pogonska jedinica u paleti jeste 1,5-litarski turbo benzinski četvorocilindarski motor. Ovaj agregat isporučuje 160 konjskih snaga i rezervisan je za i30 samo u N-Line paketu opreme.

Restilizovani hedžbek trebalo bi da se nađe u prodaji nakon Salona automobila u Ženevi, gde će se prvi put uživo predstaviti evropskoj i svetskoj javnosti.

AutoRepublika 

(630)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Odlične felne i maska hladnjaka. Volan takođe. Šta li će kod nas da se nudi kada ne vidim 1,4 atmosferski motor. Verzije s turbo motorima će biti više od 20 hiljada, sasvim sigurno, često i više od 30 hiljada, pretpostavljam.

J4ZZER

Ma jok 40k za Hyundai 🙂

BojanNeki

Daleko od savršenog ali se vidi da evropske dizajnere gaje mudri Koreanci.
Japanci pak pokušavaju da nametnu svoj neki „špicasti“ nazovi dizajn.
Osim Mazde.

Balkanboj

Štaznaja… Prednji kraj kopija Focusa sa malim izmenama, pozadi tuga.
I dalje lutaju kroz mutnu vodu u potrazi za nekim dopadljivim dizajnom.

moron

Dizajn enterijera mu je super u odnosu na aktuelnog focusa. Mada, na slikama je top verzija i ko to zna na šta on liči u nekom srednjem nivou opreme.

J4ZZER

Lici na Focus, mada je meni spreda bolji od Focusa, zapravo prednji kraj mi je odlican, enterijer takodje bolji od Focusa, pozadi je isuvise klasican za onakvu prednjicu.

Sve u svemu kudikamo dopadljivije od Hyundaia i20 koji izgleda kao zvrljotina od pozadi

Mihajlo

Pozadi tuga, podseća na prve verzije Megana od pre 20. godina.

Dikh tu kava

Ceed i dalje 3 puta lepši. A i unutra prostraniji, na neku foru.