1. Home
  2. Prezentacije
  3. Francuzi ovako vide budućnost SUV modela (GALERIJA)
Francuzi ovako vide budućnost SUV modela (GALERIJA)
0

Francuzi ovako vide budućnost SUV modela (GALERIJA)

269
0
Podelite sa prijateljima:

DS je predstavio konceptualni Aero Sport Lounge sa električnim pogonskim sklopom i performansama superautomobila, sve u kroju SUV modela. 

Kako stoji u saopštenju za javnost, pomenuti koncept je vizija budućnosti kompanije DS. Oni ističu da SUV-kupe stil ima za cilj bolju aerodinamiku, dok kabina krije pravu malu revoluciju.

Uz sve strože norme u vezi sa emisijom štetnih gasova, kao i opšti animozitet prema automobilima koji iskazuju čelnici brojnih evropskih metropola, nema više sumnje da će u bližoj budućnosti prihvatljivi biti samo elektrifikovani automobili, dok je daleki futur rezervisano isključivo za EV modele.

Jasno da se ovom filozofijom vode i rukovodioci DS-a, te su se rešili pokazati šta zamišljaju u automobilskom smislu u periodu koji je pred nama. Šef dizajna DS-a, Tijeri Metroz, navodi da je Aero Sport Lounge „uvodnik“ u buduća vozila te marke.

Metroz ističe da je aerodinamika bila prioritet kod ovog konceptualnog modela. „Zato smo se i odlučili za oštru padajuću liniju krova“, kaže ovaj dizajner. Ipak, ovaj električni SUV je daleko od malog automobila, jer je dugačak ravno 5 metara i koristi točkove od čak 23 cola.

Francuska premijum marka nije dala fotografije enterijera, ali prema rečima Metroza, to će biti „prava revolucija“. DS je rešen da napusti klasičnu koncepciju instrumentalne table i displeja za upravljanje informativno-zabavnim sistemom.

Veći deo neophodnih informacija projektovaće se preko head-up displeja, dok će se informativno-zabavnim sistemom kontrolisati gestovima ruku, i uz zvučne komande. No, ni to ne znači da će ekrani biti proterani iz ovog SUV-a, jer će umesto tradicionalnih retrovizora posedovati kamere koje će sliku slati na displeje unutar vozila.

Pogon iz Formule E

Oni upoznati sa ovom alternativnom trkačkom serijom, znaju da DS učestvuje u pomenutom šampionatu sa ekipom DS Techeetah.

Sada je pogonski sklop iz bolida Formule E našao primenu u konceptualnom Aero Sport Lounge. Ovaj SUV raspolaže sa 680 konjskih snaga, što mu omogućava fantastične performanse, te je u stanju da ubrza do 100 km/h za svega 2,8 sekundi!

Potentni električni SUV koristi bateriju kapaciteta 110 kWh, što mu navodno omogućava domet veći od 640 kilometara. Aero Sport Lounge nije prvi DS-ov konceptualni model koji koristi pogon iz Formule E. DS X E-Tense, koncept iz 2018. godine, imao je tu čast da bude pionir na ovom polju.

Aero Sport Lounge biće predstavljen publici na Salonu automobila u Ženevi, zajedno sa novim sedanom – DS 9.

AutoRepublika

(269)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments