1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi hibridni plug-in SUV stiže u Evropu: BYD Seal U DM-i
Novi hibridni plug-in SUV stiže u Evropu: BYD Seal U DM-i

Novi hibridni plug-in SUV stiže u Evropu: BYD Seal U DM-i

853
1
Podelite sa prijateljima:

BYD Seal U je kineski SUV srednje veličine koji počinje ovog meseca da se isporučuje na naš kontinent u čisto električnoj verziji, ali na Sajmu automobila u Ženevi ove godine je predstavljen u potpuno novoj hibridnoj plug-in varijanti.

Njegovo puno ime je BYD Seal U DM-i i predstavlja početak BYD-ove tehnologije Super DM (Dual Mode) u Evropi, koja kombinuje benzinski motor, električni motor i BYD-ovu bateriju Blade. U Evropu će stići na proleće.

Spolja, Seal U DM-i plug-in hibrid se razlikuje od električne varijante po vitkim otvorima za vazduh u sredini prednje strane, dok je ostatak stila ostao praktično nepromenjen. 19-inčne aluminijumske felne imaju dvobojnu završnu obradu.

Stoga je stil modernog, zaobljenog SUV-a koji prenosi BYD-ov koncept ‘Ocean Aesthetics’ inspirisan morskim oblicima. Dužina je nešto manja od električnog Seala U i iznosi 4,77 metara, dok širina ostaje nepromenjena na 1,89 metara, a visina se samo neznatno povećava na 1,67 metara.

Unutar BYD-a Seala U DM-i nalazi se unutrašnjost sa pet sedišta sa presvlakama od veganske kože, ambijentalnim osvetljenjem i prednjim sedištima sa integrisanim naslonima za glavu. Centralna konzola ‘Ocean-heart’ sadrži kristalnu ručicu menjača i 15,6-inčni rotirajući ekran osetljiv na dodir. Tu su i glasovne komande, bežično punjenje za pametne telefone, premijum audio sistem Infiniti i onlajn ažuriranje OTA.

Nasloni zadnjih sedišta mogu da se preklope u odnosu 60:40 i daju pristup prtljažniku sa kapacitetom utovara od najmanje 552 do maksimalno 1.440 litara.

Među nekoliko tehničkih karakteristika koje BYD predviđa za svoju evropsku verziju Seal U DM-i je sopstvena hibridna plug-in tehnologija Dual Mode koja daje prioritet radu u električnom režimu, kao i Blade Battery sa sistemom „pulsnog grejanja“ koji povećava termičku efikasnost za 10 procenata.

Na zahtev, Seal U DM-i takođe može biti opremljen punjačem za jednosmernu struju (DC), što omogućava da se baterija napuni od 30 do 80 procenata za 35 minuta. Standardna je i funkcija VTOL za punjenje električnih uređaja povezivanjem na automobil.

Ostale informacije za Evropu su i dalje strogo poverljive, ali na osnovu verzija koje su već u prodaji u Kini (pod imenom BYD Song Plus Champion Edition) možemo predvideti da je motor sa unutrašnjim sagorevanjem klasičan 1,5-litarski četvorocilindrični benzinski motor sa 110 KS, u kombinaciji sa elektromotorom od 197 KS.

Na kineskom tržištu su takođe dostupne dve različite veličine baterija, 18,3 i 26,6 kWh, koje garantuju električni domet od 110 odnosno 150 km prema starom ciklusu NEDC.

Cene još nisu objavljene, ali je lako zamisliti da bi cenovnik Seala U DM-i mogao da košta znatno ispod 42.000 evra za električnu verziju. Dostupnost za evropske kupce je već planirana od drugog kvartala 2024. godine, odnosno ovog proleća.

AutoRepublika

(853)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Interesantan pogonski sklop.