1. Home
  2. Vesti
  3. Četvoroboj moćnih terenaca u povlačenju konopca (VIDEO)
Četvoroboj moćnih terenaca u povlačenju konopca (VIDEO)
3

Četvoroboj moćnih terenaca u povlačenju konopca (VIDEO)

1.77K
3
Podelite sa prijateljima:

Porsche, Lexus, Toyota i Cadillac. Koji među teškašima ovih marki pobeđuje?

Trke ubrzanja i nadvlačenje, popularne su „discipline“, a YouTube je preplavljen razno-raznim duelima. Tu možemo da vidimo šta različite mašine mogu da ponude u smislu snage i maksimalnog obrtnog momenta. Mada su trke na četvrt milje institucija, nadvlačenje je sve popularnije kod SUV-a i kamioneta.

Dotični video je u režiji Garage 54 i nešto je različit u odnosu na ono što ovaj kanal obično nudi. Na crtu su izašla četiri SUV-a, a s obzirom da se sve dešava u Rusiji, sneg je neizbežan, i to u velikim količinama.

Automobili su opremljeni istim zimskim gumama da bi sve bilo pošteno. Takođe, pritisci u pneumaticima su identični da bi stepen prijanjanja bio podjednak.

Dakle, da vidimo šta ove mašine zaista mogu da urade, a reč je o pravim „teškašima“ iz različitih zemalja. Dva su japanska, Lexus LS i Toyota Land Cruiser (Prado), jedan je nemački (Porsche Cayenne), a tu je i „Amerikanac“ (Cadillac Escalade).

S obzirom da je reč o starijoj generaciji modela, nećemo se baviti specifikacijama, ali ono što je ovde bitno su razlike u tehnologiji, diferencijalima i isporuci snage.

Na kraju klipa je pristigao i jedan „gost“ i izazvao pobednika.

Pogledajte video.

AutoRepublika

(1768)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Cayenne je brutalan. Svaka čast Porsche. Kakav sistem, kakav pogon.

Btw, onaj mali Nissan Xtrail je u stvari Dacia Duster. Malo našminkan za Rusko tržište.

hercegovac

Cudi me da je Porsche Cayenne lagano odvukao Land Cruiser-a, dok se sa Lexus-om dobro namucio u gotovo ravnopravnoj borbi. A Toyota vjerovatno koristi istu tehnologiju, isti pogon, isti 4×4 u oba svoja terenca.

Hmmmm

Dajte za nase trziste sta je najbolje od terenaca. Sta pisete o poredjenju iz drzave gde je gorivo jeftinije nego voda kod nas?