1. Home
  2. Prezentacije
  3. Audi najavljuje koncept Activesphere
Audi najavljuje koncept Activesphere
1

Audi najavljuje koncept Activesphere

168
1
Podelite sa prijateljima:

Četvrti prototip u seriji Sphere spreman je za svetski debi. Marka sa četiri prstena je zvanično najavila predstavljanje koncpeta po imenu Audi Activesphere. To je sportski krosover velikih proporcija i čisto je električni.

Nemački brend iz Ingolštata je otkrio siluetu, jasno potvrđujući veoma sportski format karoserije sa povišenim odstojanjem od tla, kao i velikim proporcijama. Veliki je kao Grandsphere i Skysphere, koji više ukazuje na luksuzni segment A8 nego na zamenu za Audi TT.

Sudeći po karakteristikama koje otkriva ovaj najnoviji tizer, koncept ima lučnu liniju krova koja počinje od vetrobranskog stakla i kulminira na zadnjem delu sa tankim vratima prtljažnika, koncentrišući kabinu na široko međuosovinsko rastojanje.

Audijevi stilisti su se opredelili za kratku, veoma zaobljenu prednju haubu sa minimalnim prepustima napred i pozadi. Veoma aerodinamična silueta koja maksimalno teži da iskoristi svoju snagu i autonomiju.

Prednja svetla su takođe izuzetno tanka, još jedan korak u Audijevoj sofisticiranoj tehnologiji osvetljenja, baš kao i zadnja. Napredak koji takođe pokazuje mišiće u lukovima točkova, stil pojačan velikim aluminijumskim felnama sa kojima je opremljen, pored toga što ga karakteriše izražen i visok struk.

Međutim, misterija je enterijer, detalj koji firma čuva za svoju prezentaciju, ali u kome će dominirati minimalizam i najnaprednija tehnologija.

Konceptni automobil kojim Audi otvara ovu novu godinu biće predstavljen 26. januara. Za samo nekoliko dana znaće se svi detalji o tome šta pretenduje da bude zamena za Audi Q8 na kraju njegovog životnog ciklusa na tržištu, dajući još više oblika njihovom novom, i kompletnijem asortimanu električnih automobila koje će brend pustiti na tržište 2030. godine.

AutoRepublika

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Modeli sa gorivnim motorom mogli su takodje da budu ovako aerodinamicni! Zbog cega nisu?!