1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet nudi 2.500 dolara popusta vlasnicima Forda Mustanga koji kupe Camaro
Chevrolet nudi 2.500 dolara popusta vlasnicima Forda Mustanga koji kupe Camaro
2

Chevrolet nudi 2.500 dolara popusta vlasnicima Forda Mustanga koji kupe Camaro

397
2
Podelite sa prijateljima:

Rivalitet između Forda Mustanga i konkurentskog sportskog automobila Chevroleta Camaro, jedan je od najvećih ikada viđenih u automobilskoj industriji. Sa preko 40 godina nadmetanja na tržištu nije retkost da zaraćene strane pokušavaju na sve načine da privuku kupce od rivala, a Chevrolet se nada da će najnoviji „trik“privući dodatne kupce.

Naime, predstavnik General Motorsa je prošle godine pao na tek treće mesto u kategoriji, a javnost se žali na čudan stil i izuzetno lošu preglednost. To je omogućilo Dodge Challengeru da prestigne Camaro dok je Mustang još jednom završio kao prvoplasirani.

Ništa se nije promenilo ni ove godine i posle šest meseci Mustang je privukao 38.542 kupaca, a Camaro oko 14.000 mušterija manje. Međutim, Chevrolet sada nudi 2.500 dolara popusta svim vlasnicima Mustanga koji odluče da kupe njegovog velikana, a jedini uslov je onaj da Fordovog rivala u svom posedu drže duže od 30 dana. Takav popust se dodaje na već postojeći popust od 1.500 dolara na kupe, odnosno 500 dolara na kabriolet.

Sa druge strane, Fordov popust na Mustangu ide do 4.000 dolara za model sa četiri cilindra, ali iznosi samo, rekli bismo simbiličnih 500 dolara za moćnije V8 agregate.

Početna cena Camara iznosi 25.995 dolara dok za najskuplji ZL1 model vlasnik mora da izdvoji čak 62.995 dolara.

AutoRepublika

(397)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dikh tu kava

Ovaj ekonomsko-pravni racio ništa nisam razumeo: „Međutim, Chevrolet sada nudi 2.500 dolara popusta svim vlasnicima Mustanga koji odluče da kupe njegovog velikana, a jedini uslov je onaj da Fordovog rivala u svom posedu drže duže od 30 dana“
U svakom slučaju, između ova dva, biram Challenger..

Mustang

očajan potez chevroleta koji svog velikana uskoro sahranjuje, bolje bi im bilo da, po ugledu na švabe, međusobno sarađuju i razmenjuju tehnologije, a ne da im švabe i japaneri (koji su od njih učili kako se prave automobili) iznose pare iz države