1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Maserati SUV najavljen za 2021.
Novi Maserati SUV najavljen za 2021.
0

Novi Maserati SUV najavljen za 2021.

350
0
Podelite sa prijateljima:

Pretproizvodnja će započeti pre kraja ove godine.

Planovi, kada je reč o Maseratijevoj budućnosti, uvek su bili fluidni. U 2018., italijanski proizvođač je nameravao da zameni vremešne modele novim, u isto vreme pojačavajući ponudu. Međutim, godinu dana kasnije, stvari su se promenile, tako da smo videli osveženja umesto temeljnih restilizacija, bar za sada. Takođe, ovo je bio prvi uvid u novi SUV, predviđen za 2021., godinu dana ranije nego što se prvobitno očekivalo.

Danas, zakopane među Maseratijevim najavama za elektrifikovano doba, stoje vesti da će pretproizvodni primerci novog SUV-a sići s proizvodnih linija do kraja godine, što definiše 2021. kao godinu u kojoj ćemo biti svedoci dolaska novog Maseratija.

Detalji u vezi s novim SUV-om su još uvek siromašni, mada znamo da će proizvođač investirati 800 miliona evra u konstrukciju nove proizvodne linije. Ona bi trebalo da krene s radom do kraja prvog kvartala ove godine. Moći ćemo da vidimo koncept serijske verzije SUV-a vrlo brzo, ukoliko Maserati planira da pretproizvodne primerke isporuči do kraja godine.

To bi značilo da bismo mogli prvi uvid da imamo već u maju. Krajem prošle godine, Maserati je čak i izdao tizere u vezi s nečim što bi moglo da se desi u maju 2020. U to vreme, nadali smo se da je reč o dugo očekivanom Alfijeriju. Međutim, moglo bi da se radi o bilo kojem drugom proizvodu italijanske marke. Mada majski događaj može biti značajniji, kao momenat gde se spajaju prošlost i budućnost, da bi postavili Maserati na buduću svetsku scenu mobilnosti.

Novi SUV će se pozicionirati ispod Levantea. Uopšte, lansiranje modela s povišenim klirensom je s komercijalnog aspekta bio pametan, jer kupci nastavljaju da se pojačano interesuju za takve automobile i daju im prednost u odnosu na sedane i kupee.

Naravno, za nas je Maserati pre svega proizvođač sportskih automobila, ali ako će mu SUV/krosoveri osigurati budućnost, onda bolje da tako i bude.

AutoRepublika

(350)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments