1. Home
  2. Vesti
  3. Audi planira lansiranje malog, gradskog električnog automobila
Audi planira lansiranje malog, gradskog električnog automobila
0

Audi planira lansiranje malog, gradskog električnog automobila

191
0
Podelite sa prijateljima:

Novi model će počivati na MEB Entry platformi za male elektromobile.

Audi u planu ima brojna električna vozila, a među njima je i jedan mališan. Pripada A segmentu i namenjen je evropskom tržištu. Šef marketinga proizvoda druge bavarske marke, Fermin Soneira Santos, potvrdio je da je vozilo i dalje u fazi planiranja.

„Na našem je horizontu, da. Još uvek ga nismo dizajnirali ali postoje šanse da imamo automobile na MEB, sutra možda i na MEB Entry platformi, a tu je i E-Tron GT. Imamo toliko različitih platformi među kojima možemo da biramo i stvorimo nešto na osnovu njih“, rekao je Santos vezano za mali, električni Audi.

Volkswagen grupa je najavila MEB Entry platformu 2019., kao osnovu za najmanji budući električni model. Ovi mali, gradski automobili će takođe biti i najjeftiniji u elektrogami. Prvi od njih bi trebalo da pristigne 2023., nudeći minimalnu autonomiju od 200 kilometara po punjenju. Višestruke opcije što se baterija tiče će biti dostupne za ljude kojima je potreban nešto duži domet.

Audi AI Me koncept, predstavljen u Šangaju 2019., mogao bi da bude nagoveštaj onoga što kompanija ima u planu. Mali hedžbek odlikuje elektromotor koji pogoni zadnju osovinu obezbeđujući maksimalnih 170 ks. Proizvođač iz Ingolštata ne pruža procenu autonomije, ali koncept poseduje bateriju od 65 kWh. Bilo bi iznenađujuće ukoliko bi Audi u serijsku proizvodnju uveo „suicide“ vrata i uglovano bočno staklo u serijski model, ali s druge strane, što da ne?

Santos nije precizirao gde Audi planira da prodaje male, električne automobile, ali njihova veličina i ograničena auotnomija, ne čine se kao dobar izbor za recimo tržište SAD. Čak i ako nemačka marka bude među prvima u VW grupi koja će iskoristiti MEB Entry platformu, rapidan razvoj električnih automobila bi mogao da podrazumeva da će priuštivi modeli s dužom autonomijom i većim dimenzijama već biti prisutni na tržištima kao što je američko.

AutoRepublika

 

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments