1. Home
  2. Vesti
  3. Da li Porsche Taycan može da „driftuje“? (VIDEO)
Da li Porsche Taycan može da „driftuje“? (VIDEO)
1

Da li Porsche Taycan može da „driftuje“? (VIDEO)

201
1
Podelite sa prijateljima:

Evo konačno odgovora na pitanje „da li Taycanom može da se driftuje?“.

Električni Porsche Taycan je prvi potpuno električni model nemačke marke, koji je ipak ostao dosledan nasleđu, tako da pruža sve neophodne performanse da bi zaslužio bedž koji nosi. Ipak, on jeste jedinstven model u Porscheovoj gami, tako da su se povela brojna pitanja vezana za vrednost, mogućnosti i autonomiju, da bi se bolje razumela njegova priroda. Ipak, najinteresantnije među pitanjima je ono „da li može da driftuje?“.

Ekipa iz britanskog Autocara je odlučila da nam pruži odgovore na neka važna pitanja. Ukoliko ste zainteresovani za Taycan, a već ste umorni od slušanja jedne te iste priče oko njegovog dometa i baterija, na našoj ste strani. Kao što znamo, ovaj automobil je više od skupa specifikacija, a mogućnost „bočnog proklizavanja“ je nešto što je tradicionalno deo zabave koju pruža Porsche.

Autocar je sve pripremio kako treba za svoj „Will It Drift?“ šou. Odgovarajući „skidpad“ je tu na trkačkoj stazi, što je najbolje okruženje za isprobavanje dotičnih mogućnosti. Mnoge vozačke škole koriste postavke ovog tipa da uče kandidate kako da kontrolišu automobil, jer je teško zadržati vozilo da ne uđe u preupravljanje ili podupravljanje. Da podsetimo, podupravljanje se dešava kada se točkovi automobila okreću ali vozilo nastavlja da se kreće pravo (takozvano „ispravljanje krivina“), što nije nimalo zabavno. S druge strane, preupravljanje podrazumeva gubljenje trakcije zadnjih točkova, što za posledicu ima da automobil bočno proklizava. Ovaj efekat se koristi za „driftovanje“ i tu leži sva zabava.

S obzirom na 761 ks i 850 Nm, potencijal za ovakve aktivnosti je u potpunosti zadovoljen, a s obzirom na proklizavanje sva četiri točka, Taycan podseća na Kena Bloka i njegov WRC automobil specijalno podešen za drift.

Pogledajte video.

AutoRepublika

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Može i da leti ako ga natovariš na Antonov.