1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Spajaju se Volkswagen i Ford!?
Spajaju se Volkswagen i Ford!?
6

Spajaju se Volkswagen i Ford!?

2.78K
6
Podelite sa prijateljima:

Razgovori su navodno u toku.

Memorandum o razumevanju, kojeg su Ford i Volkswagen potpisali u junu, osnova je za strateško partnerstvo ova dva automobilska giganta. Inicijalno se očekuje da fokus bude na zajedničkom razvoju različitih komercijalnih vozila, ali i na „ispunjavanju evoluirajućih zahteva kupaca“. Po nekim stručnjacima, ovo bi moglo da znači da VW i Ford razmatraju integraciju, što bi moglo da formira najveći automobilski konglomerat na svetu.

Analitičar iz The Detroit Bureaua ističe da bi partnerstvo koje bi proširilo dalje sa tržišta komercijalnih vozila, moglo biti od velike koristi za obe strane. Nemačka kompanija bi profitirala na snažnim Fordovim pozicijama na američkom tržištu, posebno u segmentu kamioneta i SUV-a, dok bi „plavi oval“ beneficije izvukao u Evropi, Latinskoj Ameici i Kini, gde je trenutno slab.

Takođe, dva proizvođača bi mogla da dele uspešne mehaničke platforme i pomognu jedan drugom u širenju ponude. Primera radi, Fod je bio pionir u EV tehnologijama ali sada kaska za Volkswagenom koji ima agresivan plan elektrifikacije. S druge strane, Ford bi mogao da pomogne VW-u da povrati dobar imidž u SAD nakon „dizelgejta“.

Po američkim izvorima, sada je savršen trenutak za ostvarivanje potencijalne saradnje. Ford se suočava sa brojnim izazovima i u transformaciji je, jer napušta tradicionalne sedane i kupe modele u SAD. „Plavi oval“ takođe planira ofanzivu u domenu elektrifikovanih i autonomnih vozila, uz radikalnu ekspanziju  portfolija kamioneta, krosovera i SUV-a.

Koliko su ove glasine tačne, saznaćemo uskoro.

 

(2778)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Ford nije nista naucio iz Daimler-Chrysler dana.

Renault Terminator

Mile urgiraj tamo u Fordu da se ne zezaju…?

Ercegovac

Један мој познаник (20год. је аутомеханичар) је упорно тврдио да су Амери држали Опел само да им Форд не би био најгори ауто на свијету .

Што је најгоре куне се у VW ;).

Mercedesklub.rs

Svako moze da bude automehanicar…

Rajko

Nadam se da nije istina. Bio bi to kraj kvaliteta i VW grupe.

Japanautofan

Jedan Šaran se vec rodio iz tog braka 😉
Na kraju ce postojati nekoliko velikih kompanija kao sto je i bilo predvidjano.
Mozda nismo ni svesni ali moguce je da zivimo u najlepse vreme autoindustrije.
Jos mozemo da vidimo (i provozamo) automobile bez elektronskih gadzeta ,imamo prisutne i stare dizele,plinase…..a opet pojavljuju se i elektro vozila u sve vecem broju . Autonomna vozila takodje su u najavi i upravo je u toku njihov razvoj.
Trenutno je neko prelazno stanje tako da sve imamo prisutno na trzistu i u saobracaju.
Nama jedino ostaje samo da komentarisemo i uzivamo 😀