1. Home
  2. Vesti
  3. Milijarder Lorens Strol kupio 16,7% udela u Aston Martinu
Milijarder Lorens Strol kupio 16,7% udela u Aston Martinu
0

Milijarder Lorens Strol kupio 16,7% udela u Aston Martinu

203
0
Podelite sa prijateljima:

Konzorcijum koji predvodi Strol kupio je udeo u Aston Martinu od 16,7% i to za 182 miliona funti. 

No, na ime novih prava Strol će pored pomenute brojke uplatiti još 300 miliona funti, tako da će Aston Martin prihodovati gotovo pola milijarde funti, što je novac koji je u ovom trenutku preko potreban britanskom proizvođaču.

U konzorcijumu su pored Lorensa Strola i Entoni Benford, Endrju Demara i Star Čou. Tako će kupovina udela u Aston Martinu imati veliki uticaj i na Formulu 1, jer će od 2021. godine ekipa Racing Point poneti barjak Aston Martina u najbržem cirkusu na svetu. Britanska marka potvrdila je da će se vratiti u ovo prestižno takmičenje 2021. godine.

U saopštenju za javnost proizvođača iz Velike Britanije stoji da je na ovakav potez bio primoran zbog „razočaravajućih rezultata ostvarenih u prethodnoj godini“. U okviru gotovo pola milijarde funti nalazi se i 55 miliona funti koji bi trebalo da budu momentalno „ubrizgane“ u finansijski sistem Aston Martina, kako bi se što pre ubrzala proizvodnja modela DBX pred kojim su veliki izazovi.

Rukovodstvo Aston Martina se nada da će DBX uspeti da donese nove kupce brendu, ali i da samostalno značajno uveća nivo prodaje.

AutoRepublika 

(203)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments