1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Manta će najverovatnije biti kupeoliki krosover
Opel Manta će najverovatnije biti kupeoliki krosover
6

Opel Manta će najverovatnije biti kupeoliki krosover

378
6
Podelite sa prijateljima:

Manta će ostati verna karoseriji sa padajućom linijom krova, ali će za razliku od nekadašnjeg kupea svrstati se među SUV/krosover modele.

Suštinski, naredni četvorotočkaš će biti treća generacija Mante. Prva iteracija bila je u proizvodnji od 1970. do 1975. godine, da bi druga stupila na scenu 1975. i ostala u prodaji do 1988. godine. Ovaj nemački kupe stekao je kultni status na matičnom tržištu i u dobrom delu germanskog dela Evrope.

Da li će novi model biti u stanju da u potpunosti ispuni poprilično velika očekivanja uprave Opela ostaje da se vidi. Brend iz Riselshajma je nedavno potvrdio da će naredna Manta stići do 2025. godine i predstavljaće uvod u potpuni preokret za tu marku.

Kada je reč o dizajnu, ispratiće se stil koji je prezentovan sa konceptualnom Mantom-e koja je predstavljena prošle godine. Prema aktuelnim podacima, Manta bi trebalo da bude smeštena u D segment, što znači da će se nadmetati sa Teslinim Modelom Y.

Verovalo se da će Opel ponuditi jedan sportski električni automobil, ali da do sada niko od zvaničnika tog proizvođača nije potvrdio ove navode nemačkih stručnih medija. Ono u čemu se slažu brojni novinari iz Evrope, to je da će Manta biti smeštena na STLA Medium platformu.

Reč je o modularnoj arhitekturi koju će koristiti veći broj vozila iz Stellantisa. Ova baza trebalo bi da omogući EV modelima autonomiju kretanja do 700 km. Primera radi to je više nego što danas nudi Teslin Model S u varijanti sa najvećim dometom…

Očekuje se da će Opel u narednom periodu saopštiti više informacija o budućoj Manti i bliže odrediti kada će ona stići na tržište.

AutoRepublika 

(378)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovog momenta sam mejlom uputio prijateljima svoj komentar – ponavljam:

Jos jedno SUV sranje!
Rec je o novoj Opel Manti. To je bio poznati sport kupe sa jednostavnom tehnikom i pristupacnom cenom, zbog cega je bio veoma popularan u sirokim masama. Stelantis sada koristi to cuveno ima za novi e-SUV!

Kopiraju Forda koji je ime „Mustang“ srozao sa nivoa popularnog sportskog automobila na nivo jednog debeljuskastog SUV-a.

Aktuelni trend elektrifikacije donosi degradaciju pojma automobil, umesto da ga podigne na visi nivo!

BB

Ako je već tako nek se zove Manita…

Matija

Napravicemo mi nas, zvace se „Manitu“!

J4ZZ3R

Pravda za bolide F1, hocemo F1 SUV!

BB

Taman da staze ne moraju ni praviti 🙂

Matija

F1 na reliju Dakar! 🙂