1. Home
  2. Vesti
  3. Hibridni AMG GT73 sa 800 konjskih snaga dolazi 2020. godine
Hibridni AMG GT73 sa 800 konjskih snaga dolazi 2020. godine
0

Hibridni AMG GT73 sa 800 konjskih snaga dolazi 2020. godine

221
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-AMG je na svom YouTube kanalu postavio video u kom se zahvaljuje svom timu na trudu i radu tokom protekle godine. Zadnji kadar ovog materijala čini jedan maskirani AMG GT kupe s četvoro vrata, koji ubrzava udaljavajući se od kamere uz tipičan zvuk električnog motora. Ovo je privuklo mnogo pažnje jer je gotovo potvrdilo priču o razvoju hibridne verziju AMG-ove superlimuzine. Oko ove spekulacije su se već dugo lomila koplja među članovima zajednice ljubitelja Mercedesove (pod)marke.

Kako je Tobijas Mers, šef AMG odeljenja, već ranije u jednom od svojih intervjua najavio, ovaj automobil bi trebalo da proizvodi oko 600 kilovata, odnosno oko 800 konjskih snaga. Kao baza će se koristiti već postojeći AMG GT 63S sa twin turbo V8 agregatom u plug-in hibridnom obličju.

Ovo nije prva sportska limuzina koja koristi plug-in hibridnu tehnologiju, a najbolji primjer je odmah u Mercedesovom užem komšiluku, odnosno kod Porschea. Model Panamera Turbo S E hybrid sa svojim V8 agregatom uparenim sa elektromotorom razvija 680 konjskih snaga, a osim dodatnih performansi, ovaj automobil se veoma ekonomično može koristiti i za svakodnevnu vožnju.

Naznačeni pogonski sklop će, po spekulacijama, svoje mjesto naći i u G klasi, ali za sada nema nikakvih potvrda ovakvih najava. Kako trenutno stoje stvari, AMG GT73 će najverovatnije svoj debi imati u Ženevi 2020 godine.

AutoRepublika

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments