1. Home
  2. Vesti
  3. Luka de Meo je novi šef Renaulta!
Luka de Meo je novi šef Renaulta!
1

Luka de Meo je novi šef Renaulta!

227
1
Podelite sa prijateljima:

Francuski proizvođač postavio odabrao je za šefa nekadašnjeg izvršnog direktora Seata.

Dosadašnji privremeni izvršni direktor – Klotild Delbos, vršiće tu funkciju sve do 1. jula kada će na čelo Renaulta stati sposobni italijanski menadžer. No, kako se Delbosova dobro pokazala na ovoj poziciji, upravni odbor francuske marke insistirao je da ona dobije ulogu zamenika izvršnog direktora.

Unajmljivanje De Mea trebalo bi da bude potvrđeno na skupštini akcionara u aprilu, ali se ne veruje da će tu biti nekih ozbiljnijih problema.

Luka de Meo je pre Renaulta vodio španski Seat, kao deo VW grupacije. Ovaj menadžer uspeo je da udahne novu snagu brendu iz Barselone pre svega tako što je uspeo da pronađen identitet za Seat u okviru čitave grupacije. Pametno plasiranje novih modela uz poseban naglasak na mlađe potrošače doveo je špansku marku do rekordne prodaje u 2018. godini, kada je isporučeno više od pola miliona vozila.

Dolazak u Renault, zapravo je povratak za De Mea jer je ovde i počeo svoju karijeru u automobilskoj industriji davne 1992. godine. Nakon toga radio je u Toyoti i Lexusu, potom prelazi u FCA gde je radio za Alfa Romeo, Abarth i Fiat. U VW grupu prelazi 2009. godine gde je prvo bio zaposlen u samom Volkswagenu, potom Audiju da bi slavu pronašao kao šef Seata.

Francuski mediji u prvi plan ističu činjenicu da De Meo „razume francusku i japansku kulturu“ i njihov biznis sistem. Od italijanskog menadžera očekuje se da pre svega uspe da stabilizuje poljuljanu alijansu sa Nissanom, koja je značajno narušena od skandala sa Karlosom Gonom.

Luka de Meo je rođen 1967. godine u Milanu, pored maternjeg jezika govori i: engleski, španski, francuski i nemački.

AutoRepublika 

(227)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Sposoban talijanski menadžer = vic godine !:-)