1. Home
  2. Vesti
  3. Audi 80 nekada u vlasništvu Princeze Dajane traži novog vlasnika
Audi 80 nekada u vlasništvu Princeze Dajane traži novog vlasnika
3

Audi 80 nekada u vlasništvu Princeze Dajane traži novog vlasnika

2.14K
3
Podelite sa prijateljima:

Početak svake nove godine u automobilskom svetu obeležavaju razne aukcije gde vlasnici pokušavaju da dobiju visoke sume novca za svoje ljubimce. Iako su u centru pažnje uglavnom klasični primerci, s vremena na vreme se pojavi i po koji moderni automobil za koga postoji veliko interesovanje samo zato što je nekada imao poznatog vlasnika.

Audi 80 kabriolet iz 1994. godine sa slika je upravo takav automobil. Tokom prve godine postojanja, njegova vlasnica je bila Princeza Dajana. Iako se britanska kraljevska porodica uglavnom voli videti u domaćim proizvodima kao što su Jaguar, Land Rover, Bentley ili Rolls Royce, Dajana je uvek važila za buntovnika pa je tako od lokalnog Audijevog salona dobila na poklon zeleni Audi 80.

Ona je često viđana za volanom nemačkog lepotana zajedno sa svojim sinovima Vilijamom i Herijem, a Audi je vraćen salonu kada je imao svega 6.400 kilometara na satu.

Pokreće ga 2,3-litarski atmosferski motor sa 130 konjskih snaga dok je jedini menjač „automatik“ sa četiri stepena prenosa. Nakon što ga se Dajana „zasitila“, model 80 je nekoliko puta promenio vlasnika, a na satu se trenutno nalazi cifra od tek 40.000 kilometara.

On će se pojaviti na aukciji krajem marta, o očekuje se da će novi vlasnik, ukoliko želi da uživa u čarima vožnje u Audiju s „vetrom u kosi“, morati da izdvoji oko 50.000 američkih dolara.

AutoRepublika

(2137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Srdjan Čejović

Ovo je audi 90 poznavaoci.

Bungi

Tako je. Limuzina sa 4 vrata je nosila oznaku Audi 90, kodno ime B4.Pozadi ima veća zaobljena svjetla u odnosu na „80“, napred , kod prednjih farova integrisani su svjetlo i bočni migavac, maska je spojena sa haubom , svjetla u prednjem braniku su veća i idu i sa strane, branici su u boji auta a na „80“ su bili crni.

D_C

Oznaka 90 je prestala da se koristi sa B4 (Typ 8C), koji se pojavio krajem 1991. godine.
Verzije sedan i karavan su se od tada samo nudile kao ‘Audi 80’ i naravno kao ‘S2’ i ‘RS2 Avant’.

Audi Coupé (typ 8B) se pojavio krajem 1988 na bazi B3 (Typ 89) i ostao je u produkciji do 1996. Kabriolet se pojavio 1991, pod nazivom Audi Cabriolet a bio je na bazi Audi Coupé odn B3 i proizvodio se do 2000. Kupe i kabrio nisu imali u nazivu broj i bili su jednostavno ‘Audi Coupé’ i ‘Audi Cabriolet’.