1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda najavljuje novi krosover
Škoda najavljuje novi krosover
0

Škoda najavljuje novi krosover

207
0
Podelite sa prijateljima:

Prva tizer fotografija koju je plasirala Škoda odaje siluetu prednjeg dela automobila. 

Na osnovu predstavljenog tizera može se zaključiti da će nadolazeći SUV češke marke biti bitno drugačiji od druga dva modela ove izvedbe koji se trenutno nalaze u Škodinom portfoliju. Pre svega zbog drugačijeg oblika prednje svetlosne grupe, koja je značajno izmenjena u odnosu na Karoq i Kodiaq.

Budući SUV koji će se na tržištu naći krajem tekuće godine blisko će pratiti dizajnerski jezik ustanovljen sa konceptualnim modelom Vision X. Ovaj model biće ujedno treći i najmanji krosover brenda iz Mlade Boleslav i koristiće modifikovanu MQB platformu.

Mada je Vision X postavljen na istoj platformi kao i VW T-Roc i Seat Arona, duži je od oba pomenuta modela sa značajno većim međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2.645 milimetara. Ukoliko je sudeći po podacima vezanim za konceptualno izdanje, nema sumnje da će Škoda nastaviti sa svojom filozofijom i ponudom prostranijih automobila od konkurencije u segmentu.

O pogonu novog krosovera još uvek nema više informacija, ali je Škoda sa konceptom Vision X predstavila prošle godine i novi vid pogonskog sklopa. U pitanju je hibrid koji koristi električnu energiju ali i energiju dobijenu sagorevanjem CNG-a. Ipak, sudeći po pomalo stidljivim izjavama predstavnika češke marke najverovatnije da ovaj sistem neće ući u serijsku upotrebu.

Iako još uvek nema informacija kada će debitovati Škodin novi SUV, sve su šanse da će se to dogoditi na Salonu automobila u Ženevi.

AutoRepublika 

 

 

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments