1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M340d xDrive se pojavio na internetu (GALERIJA)
BMW M340d xDrive se pojavio na internetu (GALERIJA)
1

BMW M340d xDrive se pojavio na internetu (GALERIJA)

1.43K
1
Podelite sa prijateljima:

Iako se premijera ove varijante bavarske „trojke“ tek očekuje, prvi podaci i fotografije bez mnogo pompe pojavili su se na sajtu za konfigurisanje BMW-ovih modela u Luksemburgu. 

Tako će aktuelna generacija Serije 3 posle M340i verzije dobiti i dizel izdanje u vidu M340d. Potonji model biće dostupan od proleća ove godine, a očekuje se da će u ponudi biti samo automobil sa pogonom na obe osovine.

Srce M340d je 3,0-litarski redni šestak koji razvija 250 kW snage, odnosno 340 ks. BMW u prvi plan naravno ističe potrošnju. U kombinovanom ciklusu vožnje, sedan troši između 5,3 i 5,7 litara dizela na pređenih 100 kilometara, dok karavansko izdanje za istu razdaljinu u identičnim uslovima troši od 5,4 do 5,8 litara goriva.

Pomenuti agregat nosi oznaku B57 i široko je rasprostranjen u BMW gami. U zavisnosti od toga sa koliko je turbo punjača opremljen ovaj motor može se naći u brojnim modelima, od Serije 3, pa sve do Serije 7.

BMW M340d u stanju je da ubrza do 100 km/h za samo 4,6 sekundi (4,8 sekundi za karavan), dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h. Potentna pogonska jedinica uparena je sa osmostepenim automatskim menjačem koji snagu šalje na obe osovine.

Sajt u Luksemburgu navodi da je početna cena za BMW M340d xDrive 67.521 evro za sedan, dok je karavan nešto skuplji i njegova cena kreće od 68.798 evra.

AutoRepublika 

(1425)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Say no more, say no more.
Još u karavan verziji. Mada je m340i milina za uši.