1. Home
  2. Vesti
  3. Bez oporezivanja hibridnih i električnih vozila u Srbiji
Bez oporezivanja hibridnih i električnih vozila u Srbiji

Bez oporezivanja hibridnih i električnih vozila u Srbiji

1.60K
6
Podelite sa prijateljima:

Radio televizija Srbije (RTS) je večeras u Drugom dnevniku objavila vest koja govori o tome da je Vlada Republike Srbije danas utvrdila izmene Zakona o porezu, kojim je predviđeno da neće biti obračunavan i plaćan porez na hibridna i čisto električna vozila. Izmene zakona stupaju na snagu od 1. januara 2020. godine.

Međutim, RTS nije precizirao o kom porezu se radi, niti je naveo tačan naziv zakona na koji se poziva u očiglednom neznanju da je reč “porez” veoma široka kategorija i da je više različitih poreza i eventualno ostalih davanja državi, skopčano sa svakim, pa i prometom ali i upotrebom i registracijom automobila.

Svaki zakon stupa na snagu nakon što ga većinom glasova usvoji Skupština Srbije, a nakon objave u Službenom glasniku, tako da ostaje da uvidom u predmetni (još uvek) nacrt zakona, odgonetnemo o čemu se zapravo radi i koja je u stvari suština ove vesti.

AutoRepublika

(1602)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

Браво.

Bojan

Bravo za šta?
Za Mercedes autobuse koji se prave u Srbiji? Brze pruge do 2018.?
Si siguran da će država odnosno ova pogana vlast da se odriče punjenja ćupa tek tako?
Mojne takvu naivnost nama prosipaš.
https://www.youtube.com/watch?v=kH3_9UihbhY

Zoca

Oni kad jave vreme napolju ,ja izadjem da proverim.Koliko povrsno donosi vesti program obojen u roze govori i to sto se ne kaze da li je u pitanju porez na upotrebu(godisnje placanje) ,ili porez na dodatu vrednost(prilikom kupovine novog )…..ili nesto trece?!

moron

U zemlji Srbiji, sa fiktivnim cenovnicima nekih uvoznika koji u ponudi imaju hibride (i njihovim fktivnim popustima), ja se ne bih unapred previše nadao da će kupac zaista ostvariti uštedu u visini PDV-a. Jer, kako sada videh na sajtu Toyote,, Toyota je iz cenovnika corolle sada „obrisala“ sve ranije napisane „popuste“, pri čemu je iz cena oglašenih dilerskih corolla sa „Polovni automobili“ jasno koliki su „popusti“ u pitanju. Ono što su vam do juče nudili kao fiktivni „popust“ (koji je davao uvoznik), sutra će da vam u odnosu na fiktivnu cenu prikažu kao „oslobodjenje od poreza“, tako da će zapravo… Pročitaj više »

Ercegovac

Немој тако, нису сви увозници исти…
Разлика је у 50грама 🙂

moron

Piše negde i ovako: „Od 1. januara 2020. na hibridna vozila u Srbiji neće se plaćati porez, a bit će uvedena porezna olakšica za vlasnike koji imaju više komada registriranog oružja za ličnu sigurnost, a kojima je izdana isprava za nošenje oružja. To je predviđeno izmjenama i dopunama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, koje je danas utvrdila Vlada Srbije, prenosi Tanjug. U saopćenju Vlade Srbije precizirano je da se uvodi oslobađanje od poreza na upotrebu motornih vozila čiji je jedan od pogona električni. To su hibridi i potpuno električni automobili.“ Ovo, ako se pokaže kao istina… Pročitaj više »