1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Octavia RS – primerci iz konfiguratora uz TDI varijantu
Škoda Octavia RS – primerci iz konfiguratora uz TDI varijantu
1

Škoda Octavia RS – primerci iz konfiguratora uz TDI varijantu

1.25K
1
Podelite sa prijateljima:

Škoda će s novom Octavijom RS debitovati na Salonu automobila u Ženevi. Ipak, par fotografija  je očigledno „procurilo“.

U redu, ne radi se o stvarnom vozilu već 3D modelu iz oficijelnog konfiguratora, koje često nalazimo na zvaničnim internet stranicama proizvođača. Ipak, čini nam se da češka marka neće čekati Ženevu da bi nas upoznala s novim modelom. Ne bi čudilo da do tada već započne prodaja.

 

Na prikazima se mogu videti limuzinska i karavanska verzija automobila. Oba modela su u „srebrnoj“ boji i počivaju na naplacima od 19 cola, koji su rezervisani za performantne modele.

Dodatno, čini se takođe da imamo potvrdu prisustva TDI motora kod Octavije RS. Međutim, o čemu će tu da se radi s obzirom na to da je češki proizvođač najavio 200 ks za „normalnu“ Octaviju?

Dok bi Octavia RS iV „plug-in“ mogla da bude premijerno predstavljena u Ženevi, verovatno će biti potrebno još nekoliko meseci dok ne bude spremna za proizvodnju, što je uobičajen slučaj s „električnom“ tehologijom.

Dakle, TDI RS Octavia bi mogla da raspolaže sa „samo“ 200 ks, ali i to je dovoljno za sprint do „stotke“ za 7,5 sekundi. Pored toga, „plug-in“ varijanta će biti znatno teža i skuplja.

Pored dotičnih, „iskliznuli“ su i neki prikazi Octavije Scout, koja kao što znamo dobija dodatnih 15 milimetara klirensa u odnosu na standardni karavan, kao i zaštitne obloge tipične za SUV modele. S obzirom na činjenicu da u gami ima izuzetno popularne krosovere, Scout je definitivno višak.

AutoRepublika

(1247)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Nebojsa

Scout nije visak. Scout pre Karoqa.