1. Home
  2. Vesti
  3. Karlos Gon veruje da će Nissan uskoro bankrotirati
Karlos Gon veruje da će Nissan uskoro bankrotirati
1

Karlos Gon veruje da će Nissan uskoro bankrotirati

376
1
Podelite sa prijateljima:

Svetski mediji pišu o Gonovom „proročanstvu“ u vezi sa kompanijom čiji je izvršni direktor bio dugi niz godina. 

Gon je svom advokatu rekao da veruje da će Nissan bankrotirati za dve do tri godine. Njegov advokat, Nobuo Gahara, potvrdio je ovu informaciju na pres konferenciji koju je održao u Tokiju.

Gahara, koji je nekada bio javni tužilac u Japanu, kazao je da je Karlos Gon bio uveren da će Nissan propasti ako ne dođe do još veće sinergije sa Renaultom. On je dodao da se slaže sa tvrdnjama koje je Gon izneo na svojoj konferenciji u Libanu, pre svega sa onom da su Nissan i javno tužilaštvo zajedno radili na procesu protiv njega.

Japanac nije dao detalje u vezi toga zašto će Nissan da propadne, ali je na prvom obraćanju medijima Karlos Gon izneo podataka da taj proizvođač trenutno gubi 40 miliona američkih dolara na dnevnom nivou.

Mediji u Japanu kontaktirali su Nissan kako bi dobili zvaničan komentar na navode o bankrotu Karlos Gona, ali su naišli na tišinu od strane pres službenika.

Činjenica je da Nissan ima veoma tešku godinu iza sebe, ne samo zbog čitavog skandala sa nekadašnjim izvršnim direktorom, već zbog pada prodaje u Evropi i Kini. Najavljen je paket mera, čiji je akcenat na uštedama. Prema prvim podacima, kompanija iz Japana podeliće više od 12.500 otkaza na globalnom nivou.

AutoRepublika

(376)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Uopšte nije teško propasti koliko god da si veliki, moćan, „jedini“, najbolji – uvek se seti Nokije.