1. Home
  2. Vesti
  3. Daimler u strahu zbog velikog pada profita
Daimler u strahu zbog velikog pada profita
1

Daimler u strahu zbog velikog pada profita

295
1
Podelite sa prijateljima:

Prema inicijalnoj proceni nadležnih u Daimleru, profit u 2019. godini iznosi oko 5,6 milijardi evra, što je drastičan pad u odnosu na 2018. godinu kada su zaradili 11,1 milijardu evra. 

Najveći uticaj na prihode imali su problemi su dizel vozilima, potom elektrifikacija i ulaganje u alternativne modele, kao i problemi u proizvodnji.

Daimler procenjuje da će nakon kamata i poreza zarada za prethodnu godinu iznositi oko 5,6 milijardi evra, dakle mnogo manje nego što je bio slučaj pre dve godine. Posebno teško se podnose troškovi u vezi sa dizel automobilima, jer je procena da je u toku 2019. godine Daimler potrošio 1-1,5 milijardi evra na kazne, kao i na procese koji se vode protiv te kompanije, čiji su predmet naravno dizel vozila.

Dodatni troškovi bili su i revidiranje portfolija komercijalnih vozila, kao i rad na servisu mobilnosti Your Now. Na obe stavke potrošeno je po 300 miliona evra. Kompletan finansijski izveštaj Daimlera predstaviće njihov izvršni direktor, Ola Kelenijus, i to 11. februara.

Nasuprot sivoj prognozi u vezi sa zaradom stoji činjenica da je Daimler imao odličnu godinu kada je reč o prodajnim rezultatima. U 2019. godini Mercedes je prodao 2,34 miliona vozila, te je ostao kralj premijum segmenta kada je reč o prodaji.

AutoRepublika 

(295)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Onaj osjećaj kad ti ni milijarde nisu dosta da budeš sretan ….
Čitajući tekst, Imam osjećaj kao da svima plaćaju, jedini ja ništa da profitiram 🙁
Nije dizel motor kao motor problem, problem je njemački kartel koji je varao i obmanjivati, toliko o naprednoj tehnici iz Njemačke.