1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi put u istoriji Jeep Grand Cherokee će biti sedmosed
Prvi put u istoriji Jeep Grand Cherokee će biti sedmosed
0

Prvi put u istoriji Jeep Grand Cherokee će biti sedmosed

244
0
Podelite sa prijateljima:

FCA grupa planira da modifikuje postrojenja za izradu pogonskih grupa za Mack u Detroitu (Mack Avenue Engine II) kako bi sa proizvodnih traka ove fabrike silazili putnički automobili. Prema vestima koje je objavila američka publikacija Detroit News, počev od 2020. godine, na tom mestu bi trebalo da započne proizvodnja nove generacije SUV-a Jeep Grand Cherokee. Istovremeno, biće lansirana i verzija koja će biti u stanju da smesti i preveze do sedam putnika, što će biti po prvi u istoriji popularnog modela.

Inače, konkretna fabrika je zatvorena još 2012. godine a počev od tada postrojenja su konzervirana. Shodno tome, FCA grupa će biti prinuđena da, ne samo zameni opremu za proizvodnju, već i da izgradi posebne hale  za zavarivanje i farbanje karoserije. Otvaranjem ovih pogona, otvoriće se 400 novih radnih mesta.

Interesantna je činjenica da koja govori o tome da je FCA trenutni lider po produktivnosti, u konkurenciji sva tri najveća proizvođača automobila u Americi. Prosečna stopa produktivnosti italo-američke grupacije iznosi 92% spram rezultata od 72% koji ostvaruje General Motors i Fordovih 81%. Stoga, apsolutna je neophodnost bila, u kontekstu proširenja game, izgradnja novih proizvodnih kapaciteta.

Neposredno nakon početka proizvodnje u Mack Avenue pogonima, susedna Jefferson North postrojenja u kojima se proizvode krosoveri Jeep Grand Cherokee i Dodge Durango, će biti opremljena novom postavkom mašina.

Jeep Grand Cherokee nove generacije će biti izrađivan sa postavkom sedišta u tri reda, pored već tipske konfiguracije koja omogućava prevoz do pet punika. Ali, u svim ovim proizvodnim rokadama prilikom smene generacija, Dodge Durango će biti prebačan na platformu koja karakteriše čistokrvne terence, pa će njegova proizvodnja, stoga biti organizovana u fabrici Warren Truck, zajedno sa budućom perjanicom game, krosoverom Jeep Wagoneer.

Još koja zanimljiva najava u vezi novog Jeepa. Naime, Grand Cherokee će, prema preliminarnim informacijama koristi istu platformu kao i krosover iz bratske game, Alfa Romeo Stelvio. Za potrebe primene kod Grand Cherokija, platforma Stelvia će biti značajno modifikovana i ojačana, dok će izmene pretrpeti i menjač koji će biti prilagođeniji zahtevima vožnje na nepristupačnim terenima.

Debi novog krosovera Jeep Grand Cherokee je zakazan za kraj 2019. ili sami početak 2020. godine, što je prilično kasno, s obzirom na to da je aktuelni model, evo već devet godina u ponudi FCA grupe.

AutoRepublika

(244)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments