1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Istraživanje: Francuzi veruju da Nemci proizvode najlepše automobile
Istraživanje: Francuzi veruju da Nemci proizvode najlepše automobile

Istraživanje: Francuzi veruju da Nemci proizvode najlepše automobile

939
3
Podelite sa prijateljima:

Građani Francuske i dalje obožavaju automobile

Početkom decembra prošle godine, organizacija Elabe je sprovela specifično istraživanje koje je uključilo mišljenja izneta od strane 1.006 ispitanika, zamišljenih kao predstavnika francuskog javnog mnenja. Učesnici ankete su birani tako da reprezentuju sve starosne dobi, različite polove i nivoe obrazovanja. Nalazi do kojih su istraživači došli ukazuju na to da su građani još uvek zainteresovani i živo vezani za (svoje) četvorotočkaše.

Neverovatno je da se, upkos zastrašujućoj kampanji ekoloških aktivista, tokom koje se automobili često ističu kao objekti koji značajno doprinose ugrožavanju prirodne sredine, čak 63% građana Francuske izjasnilo da i dalje obožava te čudesne kreature na četiri točka. Njih samo 6% je iskazalo totalnu indiferentnost prema automobilima.

Istraživanje je razotkrilo još jedan zanimljiv detalj. Od šest reči koje Francuzi upotrebljavaju kada govore o automobilu, njih čak pet ima veoma pozitivnu konotaciju, dok se samo jednoj može pripisati negativan prizvuk.

Tako su najčešće upotrebljavane deskripcije automobila uključivale pojmove poput: slobode (50%), brzine (43%), komfora (42%) i zadovoljstva (33%). Manje popularni, ali ipak prisutni opisi, odnosno asocijacije vezane za automobile, su i: zagađenje (28%), opasnost (22%) i saobraćajne gužve (20%).

Automobil je dakle, i dalje zapažen kao atraktivan, čak i više nego što to impliciraju praktični aspekti. Od ukupnog broja ispitanika, njih 84% smatra automobil najboljim vidom transporta, 63% veruje da automobil pomaže u povezivanju sa ostalim ljudima, dok 49% misli da je lično vozilo refleksija individualne posebnosti. Ukupno 62% francuskih državljana smatra da automobil zahteva dosta (željene, pozitivne) pažnje, ali je u starosnoj grupi koja obuhvata omladinu (od 18 do 25 godina starosti) taj procenat i veći (77%)!

Dalje, Francuzi u većini veruju da proizvođači danas obraćaju značajno više pažnje na dizajn nego ranije. Njih osam od deset ispitanih je tako odgovorilo.

Nama najzanimljiviji nalaz se odnosi na, istraživanjem otkrivenu činjenicu da Francuzi smatraju nemačke automobile najdivnijim (75% njih je tako odgovorilo), dok su francuska vozila na drugom mestu (74%). Daleko zaostaju automobili koje potpisuju apeninske marke (47%).

Za kraj da dodamo da je prethodne godine je postavljen rekord u pogledu broja novoregistrovanih automobila, pa je tako plasirano za 1,9% više vozila nego lani (2,2 miliona primeraka). Porastao je i promet polovnih vozila pa je takvih 5,8 miliona primeraka promenilo vlasnika u toj državi tokom 2019. godine.

Detaljan izveštaj možete pročitati ovde.

AutoRepublika

(939)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Francuzi smatraju nemačke automobile najdivnijim (75% njih je tako odgovorilo), dok su francuska vozila na drugom mestu (74%). Daleko zaostaju automobili koje potpisuju apeninske marke (47%)

74+75+47 = 100%?

s mile

lično su mi Francuski automobili lepši

Japanautofan

Nekada je vazilo, Nemacki kvalitet,Italijanski dizajn i Francuska udobnost.
Danas se sve to izgubilo. ?
PS: Japanska pouzdanost i skupo odrzavanje isto vazilo ???