1. Home
  2. Vesti
  3. Rolls-Royce testira novi Ghost
Rolls-Royce testira novi Ghost
0

Rolls-Royce testira novi Ghost

174
0
Podelite sa prijateljima:

Rolls-Royce sprema novu iteraciju Ghosta koja bi trebalo da se pojavi krajem tekuće godine. 

U toku su opširni testovi prototipa druge generacije Ghosta, za koji nadležni u Rollsu tvrde da će postaviti nove standarde u svom segmentu. Na fotografisanom kamufliranom opitnom modelu slabo se šta da razaznati kada je reč o dizajnu eksterijera. Ono što se može zaključiti na osnovu siluete jeste da se ona neće bitno menjati u odnosu na aktuelni model.

Velike promene se očekuju unutar vozila. Pre svega doći će do zamene tradiconalne instrumentalne table sa digitalnom čiji će ekran imati dijagonalu 12,3 inča – kao i kod Phantoma. Digitalizacija će biti ključna reč u enterijeru novog Ghosta, ali i upotreba novih, još prestižnijih materijala.

Ipak, najveće izmene odigraće se ispod karoserije. Za početak, Ghost napušta platformu BMW-a serije 7, i preuzima Rollsovu arhitekturu poznatu pod nazivom „Architecture of Luxury“. Ova platforma izrađena je gotovo u potpunosti od aluminijuma, što omogućava smanjivanje mase samog automobila. Međutim, kako će Ghost imati čitav niz naprednih i luksuznih sistema, sasvim je realno da masa novog modela bude u ravni sa onom koju ima aktuelno izdanje.

Što se tiče pogonske jedinice, očekuje se da će u upotrebi biti mamutski 6,6-litarski twin-turbo V12 agregat koji će isporučivati blizu 600 konjskih snaga. Kada je reč o performansama, veruje se da će Ghost druge generacije biti u stanju da ubrza do 100 km/h za manje od 4,7 sekundi, dok će maksimalna brzina biti elektronski ograničena na 250 km/h.

AutoRepublika

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments