1. Home
  2. Vesti
  3. Audi ne želi da se odrekne limuzina
Audi ne želi da se odrekne limuzina
0

Audi ne želi da se odrekne limuzina

1.45K
0
Podelite sa prijateljima:

Audijeva šefica za prodaju i marketing, Hildegard Vortman, potvrdila je da ta marka neće smanjivati svoju gamu sedan modela. 

Uprkos tome što brojni proizvođači ne samo da razmatraju da se odreknu limuzina, a neki čak to i otvoreno najavljuju (poput Forda), Audi veruje u svetlu budućnost ovakvih automobila. „Moj utisak je da imamo malu renesansu sedana, ne svuda, ali u nekim zemljama je to evidentno“, rekla je Vortmanova.

Kao primer, ova menadžerka navodi model A6 koji je u Severnoj Americi u protekloj godini zabeležio rast prodaje od 69%. Osim toga, Vortmanova ističe da je A8 imao odličnu prodaju tokom 2019. godine što sve govori da i dalje postoji potražnja i tržište premijum limuzine.

S druge strane, ona veruje da kupe i kabrio varijante automobila verovatno nemaju svetlu budućnost. „Mislim da kupci ne kažu da žele kupe ili kabriolet, oni vide atraktivan dizajn i to je ono što požele“, kaže Vortmanova. No, uprkos tome što govore analitičari, Audijeva šefica za marketing i prodaju nije spremna da zauvek zatvori vrata za pomenute kategorije.

„Kupe i kabriolet modeli bude emocije u ljudima, a takvi proizvodi moraju uvek postojati“, rekla je Vortmanova i ukazala na primer da analitičari nisu uvek u pravu. „Da sada kažem da ćemo da prodajem A6 Avant u SAD, svi bi rekli da nismo normalni i da od toga nema ništa. A mi smo plasirali RS6 i beležimo ogromnu potražnju za ovim modelom u tom delu sveta“, zaključila je Hildegard Vortman.

Ono što ona nije kazala, a valjalo bi dodati to je da će veoma brzo doći do preokreta kod limuzina i hedžbek modela u Evropi iz jednog veoma prostog razloga – imaju manju masu od krosovera iz istog segmenta. Tako da će proizvođači zarad ispunjenja emisije štetnih gasova biti primorani da porade i na prodaji ovih modela, jer oni samim tim što imaju manju masu emituju i manje štetnih gasova.

AutoRepublika

(1453)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments