1. Home
  2. Vesti
  3. Albert Birman napušta poziciju u Hyundaiju i odlazi u penziju
Albert Birman napušta poziciju u Hyundaiju i odlazi u penziju
0

Albert Birman napušta poziciju u Hyundaiju i odlazi u penziju

157
0
Podelite sa prijateljima:

Glasine su se ipak ispostavile tačnim. 

Albert Birman, čovek koji je trenutno zadužen za odeljenje koje vrši istraživanje i razvoj novih proizvoda Hyundai grupe, odlazi u penziju. Birman je rešio da napusti aktuelnu poziciju, ali ne i da se u potpunosti povuče. Naime, on će ostati u ulozi savetnika, a iz južnokorejske marke navode da će njegova ekspertiza biti upotrebljena u poljima letećih taksija, robotike i gorivnih ćelija.

„Bilo je ogromno zadovoljstvo i čast raditi za Hyundai grupaciju. Predvodio sam naš inženjering do stvaranja vrhunskog istraživačko-razvojnog centra u automobilskoj industriji. Danas se naša vozila u mnogo aspekata ističu naspram konkurencije“, rekao je nemački menadžer povodom svog odlaska iz kompanije.

Albert Birman pridružio se Hyundaiju 2015. godine i bio je ključna figura u velikoj transformaciji tog preduzeća koje se odigralo u prethodnim godinama. Pre toga, ovaj rukovodilac radio je čak 31 godinu za BMW, gde je između ostalog, vodio i čuveno M odeljenje.

Upravo po ugledu na bavarsku performantnu diviziju, Birman je u Hyundaiju stvorio N odeljenje koje je zaduženo za stvaranje vozila sa vrhunskim performansama. Pod njegovom dirigentskom palicom, Hyundai je na velika vrata ušao u sferu hot heč modela i potentnih limuzina i krosovera.

Ranije ove nedelje pojavio se trač da će uz Birmana i Peter Šrejer, šef dizajna južnokorejskog diva, morati da ode sa te pozicije. No, o Šrejeru, za sada, nije bilo nikakvih novosti.

AutoRepublika 

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments