1. Home
  2. Vesti
  3. Još jedan Amer optužen da je kupio Lamborghini od državne „korona“ pomoći
Još jedan Amer optužen da je kupio Lamborghini od državne „korona“ pomoći
0

Još jedan Amer optužen da je kupio Lamborghini od državne „korona“ pomoći

263
0
Podelite sa prijateljima:

Možda je najbolje da, kao predigru ovoj priči, pročitate članak od prije dvadesetak dana, u kom smo obradili događaj koji je podrazumevao pronevjeru državne pomoći predviđene očuvanju likvidnosti privrednih subjekata pogođenih svetskom zarazom novim korona virusom. Programom je bilo predviđeno da američka državna pomogne malim firmama, kako bi radnicima mogli isplaćivati plate tokom sezone karantina.

Nakon pomenutog događaja, i otkrića slične prevare u Floridi gde je čovjek nedavno optužen da je novac uložio u kupovinu Lamborghinija Huracana, policija se očito zainteresovala da prečešlja načine korišćenja ovih fondova i u ostalim američkim saveznim državama, pa je u Teksasu pronašla istomišljenika zlosretnika s Huracanom, koji je od svoje pozajmice za spas biznisa kupio Lamborghini Urus. Mi možemo ovdje da konstatujemo da je lik s Floride imao više ukusa i smisla za četvorotočkaše.

Pomoć koju je primio Teksašanin je navodno iznosila 1,6 miliona američkih dolara, a osim Urusa, grešnik je kupio i sat marke Rolex kao i pikap kamionet Ford F-350 i nekoliko nekretnina. On se sada tereti po više osnova, i to za saopštavanje lažnih informacija finansijskoj instituciji, prevaru banke i za učestvovanje u nelegalnoj novčanoj transakciji.

Ako ste mislili da je to sve, ovaj dvadesetdevetogodišnjak je dobar dio dobijenog novca potrošio u noćnim i strip klubovima u gradu Hjustonu. Da je bio iole pametan, mogao je doći na Balkan i gdje bi ove radnje prošle kao potpuno legalne. Naravno, ako si „u dilu“ s ološkom vlašću.

AutoRepublika

(263)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments