1. Home
  2. Vesti
  3. Špijunske fotografije nove Toyote Aygo
Špijunske fotografije nove Toyote Aygo
1

Špijunske fotografije nove Toyote Aygo

192
1
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija Toyotinog mališana biće predstavljena u tekućoj godini. 

Svetski automobilski novinari smatraju da će se premijera odigrati u martu ili oktobru. Ukoliko bude bila u martu, to će biti zarad evropskih kupaca, dok bi oktobar mogao ostati kao opcija zbog održavanja Salona automobila u Tokiju.

Dakle, Toyota je raskrstila sa nekadašnjim partnerom PSA grupom u A segmentu. Aygo više neće biti rođak sa Peugeotom 108 i Citroenom C1 koji odlaze u istoriju, a japanska marka preuzima upravljanje nad nekadašnjom zajedničkom fabrikom u Češkoj.

Na osnovu priloženih fotografija možemo videti veliku sličnost sa novom generacijom Yarisa, koja je očito bila uzor dizajnerima pri stvaranju budućeg Aygoa. Prisutan je sličan anfas (Aygo napušta karakterističini „X“ look), dok je pozadi gotovo identičan sa grebenom ispod vetrobranskog stakla. Sve u svemu, Aygo izgleda značajno masivnije nego ranije.

Budući Aygo biće postavljen na TNGA-B platformu, koju inače koristi i nova generacija Yarisa. Tako će najmanji model japanske marke na Starom kontinentu takođe pribeći elektrifikaciji, ali bez električnog izdanja, već sa klasičnim hibridom i tehnologijom koju je Toyota uvela na mala vrata u automobilsku industriju još krajem 20. veka.

Ostaje pitanje šta će biti sa konvencionalnim motorima. Ovde je sve i dalje otvoreno, ali je gotovo sigurno da će Toyota ponuditi i tradicionalne SUS agregate. Najverovatnije će to biti provereno 1,-0 litarski benzinski trocilindraš.

Govorilo se i o mogućoj EV varijanti, ali sudeći prema izjavama Toyotinih zvaničnika ta opcija nije predviđena za novi Aygo.

AutoRepublika 

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Čak i sa 1,0 motorom od 72 ks, novi yaris kod nas ima dosta ljutu cenu (startuje sa 14k), dok je sa 1,5 jod 125 ks edva malo skuplji i to u paketu iznad baznog za 1,0 ( 15k), tako da se bojim da će ovaj novi aygo da bude skup. I nekako slabo konkurentan u Srbiji.
I stari aygo je bio dosta skup, jedva malo jeftniji od yarisa.