1. Home
  2. Sajmovi
  3. Renault prikazao novi motor za Daciju
Renault prikazao novi motor za Daciju

Renault prikazao novi motor za Daciju

3.18K
2
Podelite sa prijateljima:

Renault grupa je pre dva dana objavila da će Dacija predstaviti novu pogonsku jedinicu nazvanu TCe 100 ECO-G, na Salonu automobila u Briselu. Specifičnost novog motora se ogleda u prilagođenosti sagorevanju dve vrste goriva. Naime, novi agregat će energiju dobijati sagorevanjem benzina ili tečnog naftnog gasa (LPG).

Novo srce Dacije će se u glavnom gradu Belgije naći ispod haube krosovera Duster, ali će ubrzo potom biti dostupno i na sledećim rumunskim modelima: Sandero, Sandero Stepway, Logan i Logan MCV. Francuska grupacija navodi da motor, koji je upravo predstavljen, omogućava unapređene performanse uz istovremeno smanjenje potrošnje i pratećih emisija štetnog ugljen-dioksida.

„Suočena s neophodnošću tranzicije ka čistijim pogonskim gorivima, Dacia sada nudi jednostavnije motore prilagođene sagorevanju tečnog naftnog gasa (LPG) koji se pokazao kao ekonomična opcija, ali isto tako i ekološki podobnija alternativa. Rešenje je usklađeno s duhom pouzdanosti i priuštivosti (cenovne pristupačnosti), što su neke od elementarnih vrednosti marke Dacia.

Novi motor takođe doprinosi posvećenosti Renault grupe cilju, koji se ogleda u težnji da se „ugljenični otisak“ kompanije do 2022. godine smanji za 25%, ukoliko se za referentnu vrednost uzme onaj iz 2010. godine,“ u dahu je ispucao Mihai Bordeanu, direktor marketinga marke Dacia.

AutoRepublika

(3176)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Beše ranije u Srbiji nekih (masovnijih?) tegoba kod kupaca TNG Dačija (0,9 TCe), pa TNG Dačije tada nestadoše iz kasnije prodaje ?
Nadam se da će se TNG TCe 100 biti više sreće.

bocca

Po meni, baš zbog tog lošeg iskustva lako može da se desi da taj motor sa tng-om ni ne bude u ponudi u Srbiji!!! I to samo u Srbiji. Dao Bog da grešim. I sam bih ozbiljno bio zainteresovan za jednog takvog Sandera Stepway-a. Naravno uz fer cenu.