1. Home
  2. Vesti
  3. Stotine hiljada Mercedesa s panoramskim staklenim krovom u najavi za povlačenje
Stotine hiljada Mercedesa s panoramskim staklenim krovom u najavi za povlačenje
4

Stotine hiljada Mercedesa s panoramskim staklenim krovom u najavi za povlačenje

3.08K
4
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač automobila Daimler AG je objavio u subotu da će pristupiti povlačenju s američkog tržišta 744.000 vozila marke Mercedes-Benz, proizvedenih za modelne godine od 2001. do 2011. Razlog poziva za korektivnu intervenciju se krije u činjenici da se staklo panoramskog krova može odvojiti od karoserije, na koji način nastaje rizik od neželjenog događaja.

Veliki opoziv će u servisne centre marke dovesti ogroman broj primeraka C klase, CLK klase, CLS klase kao i pripadnika palete E klase. Proizvođač je naveo da je lepak koji je upotrebljen za vezivanje staklenog panela i okvira klizača možda neusklađen sa specifikacijama što bi moglo dovesti do toga da kroz vreme dođe do odlepljivanja.

Kupci koji su se tokom eksploatacije vozila već susreli s ovim problemom, odnosno koji su bili prinuđeni da plaćaju popravke ovog tipa, biće u prilici da adekvatnu naknadu štete zatraže od Daimlera. Portparol kompanije Mercedes-Benz USA je izjavio juče da nema informacija o ukupnom broju vozila pogođenih globalnim pozivom na korektivnu intervenciju.

Serviseri će pregledati vezu između staklenog panela i ostatka karoserije, a pristupiće i izmeni panoramske transparentne površine ukoliko se proceni da je to neophodno, izjavili su iz kompanije.

Mercedes-Benz USA je prethodnog meseca prihvatio da isplati iznos od 20 miliona američkih dolara na ime civilne kazne zbog neprimerenog načina na koji je organizovana korektivna intervencija na vozilima u Americi, a koja je usledila kao posledica jednogodišnje istrage američkih organa vlasti na 1,4 miliona opozvanih automobila.

Deo dogovora predstavlja i nužda uplate od strane proizvođača iznosa od 13 miliona dolara, uz dodatnih 7 miliona ukoliko se neki deo dogovora ne ispoštuje od strane nemačke kompanije. Američka Nacionalna asocijacija za bezbednost na putevima (National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA) je izjavila da je Daimler propustio da blagovremeno obavesti vlasnike o pojedinim opozivima, kao i da nije blagovremeno organizovao najmanje dva povlačenja vozila.

AutoRepublika

(3077)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Staviš sam malo TIP-TOP lepka i kao nov stakleni krović … Ili, još bolje, na spojevima zalepis široku izolir traku.

Don

I onda neko ovu skalameriju naziva premijumom…pljuc,nikad više,nikad!

Ewki

Jesi ti čitao text uopšte?

Renault Terminator

Pa ti odvoji 40.000 pa na gore za Merdzu?…
Djubar…