1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia želi više uspeha van B segmenta
Dacia želi više uspeha van B segmenta
2

Dacia želi više uspeha van B segmenta

454
2
Podelite sa prijateljima:

Rumunska marka namerava da se dokaže i u višim segmentima. 

Sandero je bio i ostao okosnica Dacije. Hečbek, ali i njegova krosover Stepway varijanta, nametnuli su se kupcima širom Evrope, u toj meri da su stigli do samog čela liste najprodavanijih modela na Starom kontinentu. No, ambicije brenda iz komšiluka nisu ograničene na subkompaktnu klasu, zapravo one su daleko veće…

U prethodnih nekoliko godina videli smo da se Dacia ne boji ulaska u gabaritniju sferu vozila. To se dokazalo sa plasmanom Joggera, koji je dugačak 4,55 m i definitivno ne spada u sferu gradskih vozila. Apetit Rumuna je vrlo izražen u C segmentu, gde su do sada mogli da računaju samo na Duster.

Naravno, i Duster je priča za sebe i spada među najpopularnije kompaktne SUV modele na evropskom tržištu, ali sa dolaskom nove generacije (očekuje se krajem sledeće godine), u Daciji veruju da bi moglo da dođe do ogromnog rasta prodaje njihovih vozila u ovoj klasi.

Još ranije se govorilo o tome šta se može očekivati od narednog Dustera. Ipak, čelnici rumunskog proizvođača ističu da neće biti ozbiljnih promena po pitanju dimenzija vozila, te da će ovaj SUV ostati dugačak oko 4,35 m. Naredni Duster će pre svega profitirati zbog prelaska na novu, CMF-B platformu, koja će mu doneti unapređenja na više polja.

Dacia nema nameru da stane ovde, jer je u planu još jedan veći SUV – Bigster. On bi trebalo da bude dug oko 4,6 m, i moći će da ponese do sedam putnika. Bigster je viđen kao perjanica Dacije.

Da za rumunsku marku ima prostora u C segmentu zna i njen šef – Denis le Vot. Prvi čovek Dacije istakao je da proizvođač na čijem je čelu namerava da ostane pristupačan za široke narodne mase. „Automobili su skuplji, ali naš cilj je da omogućimo nove automobile za manje novca od konkurencije i nećemo menjati niskobužetnu filozofiju“, rekao je Le Vot.

On je naveo i da je trenutno prosečna cena vozila u C segmentu oko 33.00 evra. S druge strane, njihov Bigster bi trebalo da ima startnu cenu nižu od 20.000 evra – za Daciju u tom grmu leži zec!

AutoRepublika 

(454)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

obzirom da renault kadjar ide u penziju nije loše da njega iskoriste kao svoj top model

moron

„Razbiće“ Dačija i u ovom segmentu !