1. Home
  2. Vesti
  3. Rusi izračunali: novi automobili za prvih deset meseci ove godine poskupeli za 7%
Rusi izračunali: novi automobili za prvih deset meseci ove godine poskupeli za 7%
0

Rusi izračunali: novi automobili za prvih deset meseci ove godine poskupeli za 7%

229
0
Podelite sa prijateljima:

Ponderisana prosečna cena vozila na ruskom tržištu je obračunata za prvih deset meseci ove godine, na nivou od oko 21.400 američkih dolara. U odnosu na prethodnu godinu, odnosno uporediv period, ovako dobijen podatak ukazuje na porast prosečne ponderisane cene za 7%.

Prosečna ponderisana cena za vozila koja se prodaju na teritoriji Ruske Federacije a inostrane su proizvodnje, iznosi oko 24.560 američkih dolara, za razliku od onih koji su lokalnog porekla i za koje ekvivalentan podatak iznosi 9.330 američkih novčanica.

Među 35 najprodavanijih brendova, najviši rast prosečne ponderisane cene novih vozila u Rusiji, zabeležila je kineska marka Geely, a za to je zaslužno povećanje cena u iznosu od 43,2%. Sledi francuski Peugeot sa rastom od 29,2%, a niz nastavlja japanski Infiniti uz brojku od 21,3%.

Preostali proizvođači koji su drastično uvećali cene svojih novih automobila (rast od 10 do 17%) su sledeći: Škoda, Lifan, Volvo, KIA i Ford. Predmetni indikator je niži od 10% za ukupno 21 marku.

Poslednji pasus ove vesti je namenjen pohvalnim izrazima za ukupno šest proizvođača automobila. Naime, oni su u periodu od januara do oktobra ove godine, zabeležili pad prodajnih cena svojih putničkih automobila. Radi se o sledećim markama sa najvećim sniženjima cena: Zotye (-9,6%), Jaguar (-3%), Subaru (-1,2%) i nama sve omiljenija Honda (-1,1%).

AutoRepublika

(229)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments