1. Home
  2. Vesti
  3. Audi planira da se reši svih dugmića i prekidača u kabini
Audi planira da se reši svih dugmića i prekidača u kabini
4

Audi planira da se reši svih dugmića i prekidača u kabini

1.70K
4
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka posvećena je budućnosti, bar kada se govori o izgledu enterijera vozila.

Šef dizajna Audija, Mark Lihte, ukazao je da će taj proizvođač nastaviti da menja i usavršava unutrašnjost automobila, sa krajnjim ciljem da se potpuno uklone prekidači i razni fizički kontroleri, te da se upravljanje vrši isključivo preko ekrana osetljivih na dodir i glasom.

Lihte navodi da će ovakve promene biti uvođene postepeno, tako da će to pre biti evolucija nego revolucija. „Moramo dati vremena našim kupcima da se polako naviknu na novitete“, rekao je rukovodilac Audija.

Prema njegovim rečima, jedna od tehnologija koja će se sve češće implementirati u vozilima sa četiri prstena jeste head-up displej. Lihte smatra da će to omogućiti postavljanje manjeg instrumentalnog panela ispred vozača, što će dalje rezultirati mogućnostima za daleko više izmena ovog dela kabine.

Kao jedan od primera u kom pravcu će se kretati Audi sa dizajnom enterijera Lihte ističe aktuelni RS Q8.

AutoRepublika

(1699)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Nisam baš ljubitelj ekrana na dodir kada su osnovne funkcije automobila u pitanju pa bila to Tesla, Porše, koji god proizvođač.
Neke stvari jednostavno moraju da budu brzo upotrebljive bez gledanja, na dodir.

moron

Pa, ako Škoda Scala Style već sada ima veći deo podešavanja klimatizacije na dodir preko infotainmanta, čemu (normalnom) u budućnosti čovek više da se nada …

Don

Kupce se ne pita nista? Jel imate vi kod kuce tv kojem možete govoriti šta da vam nadje na youtube? Imate, pa jel vidite kako to radi? Sad zamisli da glasovno hoćeš smanjiti grijanje, kako to izgleda: smanji grijanje, audi ne reagira jer te nije razumio, ponavljs još dva puta, audi ako i razumije pali svjetla, brisace, a ti i dalje govoriš smanji grijanje, zatim tvoja komada počinje da bude nešto u stilu “ smanji grijanje, p…a ti m…a svapska“, ovaj reagira da pojača grijanje, a vozač sav iznerviran reagira u stilu “ m…u ti j…m u po p..e svapske,… Pročitaj više »

Srđan

U pitanju je isključivo štednja. Jeftinije je staviti jedan tablet nego brdo dugmića, pa još žice do njih, pa još da svetle noću, pa još da svetle kad su uključeni.