1. Home
  2. Vesti
  3. Kia konačno počela s prodajom novog dizel Sorenta
Kia konačno počela s prodajom novog dizel Sorenta
8

Kia konačno počela s prodajom novog dizel Sorenta

363
8
Podelite sa prijateljima:

Dva meseca kasnije u odnosu na planirani početak isporuke zanimljivo stilizovanog krosovera iz daleke Azije, počela je isporuka dizel varijante nove generacije s oznakom Kia Sorento, ushićeno su juče preneli informaciju ruski mediji. Dizel SUV koristi motor komercijalnog naziva 2.2 CRDi koji je u stanju da isporuči 199 konjskih snaga, razbacanih na pogonske točkove preko automoatskom menjača. Dakle, od juče je i ta verzija dostupna za virtuelno konfigurisanje na zvaničnom sajtu proizvođača u toj državi.

Istini za volju, treba da dodati da se u ponudi nalaze varijante sa samo dva, umesto prvobitno najavljena četiri paketa opreme. Pogađate, omogućeno je poručivanje najbogatije upakovanih Sorenta, što znači da im se cena kreće od 33.800 do 35.450 hiljada evra. Nije zgoreg prisetiti se da je na našem tržištu, Sorento svojevremeno nuđen (u doba kada je evro bio na većoj ceni) za više od 56 hiljada evra.

Sada se nude četvorotočkaši proizvedeni u drugom kontigentu, koji tek trebaju da budu dopremljeni do dilera Kije u Rusiji. Primerci koji su u prvom naletu sišli s proizvodnih traka su još uvek u izlozima kod dilera, ili pak na parking površinama uz salone, jer je proizvođač zabranio njihove isporuke, što je naredba koja je i dalje na snazi. Nema zvaničnih podataka u smislu najave ukidanja zabrane prodaje ovih krosovera, niti se Kia oglašavala o razlozima za utemeljenje zabrane prodaje.

Prema inicijalnim informacijama, vozila su izmučena ozbiljnim problemima softverskog porekla, dok je „oboleli organ“ automatski menjač. Međutim, ispostavlja se, ako je verovati glasinama koje šire „majstori“ zaposleni u servisnoj mreži, razlog je mnogo prozaičniji. Naime, menjačke kutije dizel Sorenta iz prvog kontigenta nemaju dovoljno ulja, a pošto se radi o novom menjaču, onom koji tek debituje u Rusiji, profesionalci iz dilerske mreže nisu u mogućnosti da samostalno reše problem.

Utešno je znati da vozila koja će tek silaziti s proizvodnih traka nemaju tu muku. Pride, Rusi podsećaju da se Sorento četvrte generacije „proizvodio“, mada se pre radi o pukom sklapanju uz mizeran udeo dodate vrednosti, u Kaliningradu, u pogonima Avtotora.

AutoRepublika

(363)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

odlican, sjedio u njemu, bogato opremljena verzija, 202 ks, 8 stepeni automatik, cijena sa popustom sa 60 na 53k eura.
bas me zanima kako izgledaju ove 20k eura jeftinije verzije.

moron

A, kako ti se čini plug-in verzija, sa deklarisanom potrošnjom od 1,6 litara i emisijom od 36 grama CO2 😊

don

dildo? pa nisam pusac neg vozac! 😀

moron

Ne brini, ne gine nam svima to, jednoga dana (ako budemo živi).

don

A ca je reka Mestar : necu dildu u moju…butigu!
abam ti stator i rotor, osigurase proljece u evropi a mi ni preko petog mjesta u ligi ne moremo.

moron

Eh, kad je bilo „Velo misto“ … Grom te ubio, ti si baš mlad kao rosa u podne 😊

don

:)))

don

slikacu ti ja , ako Bog da, novog sorenta u salonu, pa cu opet trazit onog da mi objasni kako da slike stavim, a onda bih mogao ko moj Musa da pisem ovdje u komentarima „sjedalni test “ novog sorenta. Eeee