1. Home
  2. Vesti
  3. BMW Serija 1 F40 proizvodiće se samo pet godina?
BMW Serija 1 F40 proizvodiće se samo pet godina?
1

BMW Serija 1 F40 proizvodiće se samo pet godina?

682
1
Podelite sa prijateljima:

Najnovija glasina iz automobilske industrije stiže u vezi sa hedžbekom plavo-belog propelera. 

Serija 1 generacije F40, odnosno aktuelni „kec“, promenio je čitavu koncepciju dosadašnjeg BMW-ovog predstavnika u C segmentu. Tako je ova iteracija prešla na novu platformu i odrekla se pogona na zadnjoj osovini. Oni najžešći ljubitelji bavarske marke to nikako ne mogu da oproste.

I iako je Serija 1 izgubila verovatno na atraktivnosti, dobilo se na praktičnosti i više prostora unutar samog vozila. Posebno se uvećala zapremina prtljažnika što je do sada bila velika mana „jedinice“.

BMWblog javlja da je realna šansa da će ova generacija Serije 1 opstati na tržištu samo pet godina, i ne samo to, veruju da će automobil biti lišen ozbiljnih promena, odnosno restilizacije.

Ne bi to bilo prvi put da BMW ostavi jedan model tako kratko na tržištu, pa su izgledi da je ovaj trač nešto više od toga sasvim izgledni. Navedeni sajt veruje da je razlog za ovako kratak period proizvodnje elektrifikacija. Tačnije Serija 1 trebalo bi da za pet godina pređe među električne automobile, tako da aktuelno izdanje ima ulogu samo da premosti taj period.

BMW još uvek nije dao nikakav zvaničan komentar u vezi sa ovim navodima.

AutoRepublika

(682)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Realno, slabo da će iko plakati ako prestanu sa proizvodnjom ove serije.