1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Novi zvanični tizer Audija Q6 e-tron uz slike enterijera, premijera uskoro
Novi zvanični tizer Audija Q6 e-tron uz slike enterijera, premijera uskoro
1

Novi zvanični tizer Audija Q6 e-tron uz slike enterijera, premijera uskoro

142
1
Podelite sa prijateljima:

Električni SUV Audi Q6 e-tron se očekuje na tržištu od prošle godine. Međutim, zbog problema sa softverom koncerna Volkswagen, izlazak modela je odložen, tako da je 2023. javnosti prikazan samo prikriveni prototip. Istovremeno, Audi je predstavio serijski enterijer SUV-a.

Uz tizer je objavljen datum predstavljanja. Tačnije, dva datuma. Tako je evropska kancelarija brenda zakazala debi Q6 e-trona za 18. mart, a kineska za 19. mart. Međutim, najverovatnije je to zbog različite vremenske zone.

Slika je tamna, očekivano. Ali, po svemu sudeći, verzija na montažnoj liniji neće se razlikovati po izgledu od prošlogodišnjeg izložbenog automobila. Inače, dizajn se pokazao ako ne dosadnim, onda banalnim: mnogi kineski električni vozovi izgledaju impresivnije. Stoga i ne čudi skorašnja smena glavnog dizajnera. Unutra se nalazi zakrivljeni panel sa dva ekrana; uz doplatu je obezbeđen poseban displej za suvozača. Na vratima vozača nalaziće se daljinski upravljač sa podešavanjima retrovizora, spoljašnje optike i sedišta.

Audi Q6 e-tron će biti baziran na platformi PPE (Premium Platform Electric) sa 800-voltnim električnim sistemom. Električni Porsche Macan, koji je debitovao ranije ove godine, izgrađen je na istoj platformi. Sam brend još nije dao nikakve druge detalje o punjenju.

Nemački specijalizovani mediji pišu da će Audijev krosover biti u ponudi sa sistemom sa dva motora ukupne snage 380 KS, a verzija SQ6 će navodno imati snagu od najmanje 490 KS. Pretpostavlja se da će SUV dobiti bateriju kapaciteta 100 kWh, što je teoretski dovoljno za više od 600 km u ciklusu WLTP.

Podsetimo, u Audijevom asortimanu se nalazi i čisto benzinski krosover Q6. To nema nikakve veze sa predstojećim SUV-om: model sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem napravljen je specijalno za kinesko tržište, a njegov najbliži rođak je VW Teramont (Golfova platforma).

AutoRepublika

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Novi Audi Q6 e-tron verovatno ce liciti na predhodnu dizajn studiju – vidi se po svetlima i proporcijama. Tu dizajn studiju napravio je, sada vec bivsi, Audijev sef dizajna, Mark Lihte. Zasto je „bivsi“ moze da se zakljuci iz poredjenja jednog modernog kineskog automobila i jednog „modernog“ Audija.

comment image