1. Home
  2. Vesti
  3. Da li će sledeća Opel Insignia biti SUV?
Da li će sledeća Opel Insignia biti SUV?
1

Da li će sledeća Opel Insignia biti SUV?

401
1
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo Opela ima u planu da temeljno pretrese paletu limuzine iz D segmenta i tek nakon toga donese odluku o obuhvatu iste.

Opel Insignia u aktuelnoj iteraciji predstavlja samu krunu ponude nemačkog proizvođača, a kupcima se nudi u tri karoserijske konfiguracije. Dostupna je u formi sedana i tada nosi Grand Sport oznake, zatim je tu Sports Tourer tradicionalni karavan, ali i Country Tourer kao moderna verzija karavana, što će reći da ga „krasi“ nešto povišena pozicija sedenja. Istu priču je pričala gama Insignije i u prethodnom pokolenju.

Ako je za verovati Mihaelu Lošeleru izvršnom direktoru Opela, to neće biti slučaj kada na svet dođe nova postava Insignije. Evo odosnog dela njegove izjave:

“ Insignia… to je vozilo s najviše opcija u našem katalogu, ali tu možete očekivati promene s narednom generacijom. Jedino što mogu da kažem pre nego li predstavimo novajliju jeste to da je vera o nastavku te tradicije sasvim pogrešna.“

Očigledno je da se takve izjave mogu protumačiti i na način da će Insignijino mesto zauzeti SUV model, čime bi se Opel samo uklopio u opšti trend popularnosti, a onda od strane proizvođača i forsiranja krosover verzija. Ipak, to nije izvesno.

„Momenat za lansiranje velikog SUV-a je prošao. Tržište više nije dovoljno veliko za tako nešto. Svojom veličinom postaju nepraktični. Potpune suprotnosti velikim krosoverima dobijaju sve veću pažnju od strane kupaca,“ navodi Lošeler.

Dakle, uprkos tome što je Insignia predstavjena na početku 2017. godine, zbog pripajanja marke PSA grupaciji, moguće je da će dobiti brzu zamenu, uz redukciju broja karoserijskih varijanti u budućnosti.

Ništa od krosovera s imenom Insignije!

AutoRepublika

(401)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako je verovati onom carsalesbase.com, Insignija ove godine verovatno neće dostići ni polovinu prodaje iz prošle godine. Mada je ona još i odlična u odnosu na neke druge predstavnike tog segmenta. Ta klasa dobrano „tone“.