1. Home
  2. Vesti
  3. Honda odlučila da svoj električni model za Evropu nazove jednim slovom
Honda odlučila da svoj električni model za Evropu nazove jednim slovom
1

Honda odlučila da svoj električni model za Evropu nazove jednim slovom

267
1
Podelite sa prijateljima:

Honda je, kao što smo u jednom od prethodnih članaka sugerisali, odabrala naziv za električni model koji će sledeće godine krenuti s prodajom u Evropi: Honda E.

Novajlija će u serijskoj formi debitovati na Salonu automobila u Frankfurtu, koji treba da se održi u septembru. Da podsetimo, ranije su prethodila dva koncepta, a poslednji je predstavljen u Ženevi.

Honda E počiva na posebnoj platformi sa zadnjim pogonom i očekuje se da raspolaže autonomijom od 200 kilometara, što je japanska marka i najavila s E Prototypeom.

E će se prodavati u Evropi i Japanu, gde će biti i proizvođen. Prodaja u SAD je manje verovatna.

Dotični model je deo Hondinog plana elektrifikacije, objavljenog prošle godine, kada je saopšteno da japanska marka odustaje od dizel tehnologije u korist hibrida i električnih automobila.

Honda je prodaju CR-V hibrida započela ranije ove godine.

Sledeće godine, japanski proizvođač će lansirati novi Jazz u formi potpunog hibrida. Jazz će biti premijerno predstavljen na Salonu automobila u Tokiju, u oktobru.

Što se novog Civica za Evropu tiče, on će pristići tokom 2021. i takođe će proći kroz kompletan hibridni tretman. Honda je u fazi kreiranja biznis plana za prodaju Civic „plug-in“ hibrida na Starom kontinentu.
Japanci su saopštili da planiraju da dve trećine svojih vozila koja prodaju u Evropi bude elektrifikovano do 2025.
Proizvodnja naredne generacije evropskog Civica će se odigravati u Japanu, nakon što je Honda odlučila da zatvori fabriku u Velikoj Britaniji, kao i fabriku u Turskoj, gde se proizvodio Civic sedan.

AutoRepublika

(267)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Autonomija 200 km? Po NDEC ili WLTP? Razlika je vel’ka …Ja bajsom „sa jednim punjenjem“ 170-180 km „po NDEC“ ( BG-Pambukovica-BG ), al’, „po WLTP“ ( HN-Njeguši-HN) „sa jednim punjenjem“ jedva i 110 🙂 Što se tiče ovoga ( „Proizvodnja naredne generacije evropskog Civica će se odigravati u Japanu, „), loša vest, carina je „zagarantovana“. Mada, i bez toga lako može da se desi(carina), kao što je slučaj sa novom Corollom, gde na svaki HB i TS ima carina, a na svaki sedan ( sa 1,6 ) nema, dok sedan 1,8 hibrid – kako koji ( mislim da baznjak nema,… Pročitaj više »