1. Home
  2. Vesti
  3. Dva dana pred premijeru „ulovljen“ Mercedes-Benz GLA
Dva dana pred premijeru „ulovljen“ Mercedes-Benz GLA
1

Dva dana pred premijeru „ulovljen“ Mercedes-Benz GLA

180
1
Podelite sa prijateljima:

Pre nešto više od šest godina, Mercedes-Benz je lansirao GLA (X156), kao najmanji krosover u svojoj gami. Naslednik samo što nije.

Za manje od 48 časova, ako ne „procuri“, videćemo novajliju bez ikakve kamuflaže. Premijera će biti obavljena na internetu, u skladu s vladajućim trendovima.

Ipak, špijunski fotografi su bili vredni pa su testni prototip uhvatili na ulicama Štutgarta. Prvi utisak je da novi GLA izgleda veće nego odlazeći model.

Mada smo već izvestili da je kraći, deluje gabaritnije, verovatno zbog povećanog međuosovinskog razmaka i visine, tako da sada više deluje kao tipičan SUV. U Štutgartu su očigledno imali sluha za kritike koje su im upućivane, koje su se mahom odnosile na to da automobil više liči na povišeni hedžbek nego na krosover.

Odlazeća generacija poseduje takozvani „off-road“ paket kao opciju na nekim tržištima, koji podiže klirens za dodatna 2 centimetra, pored implementacije grubljeg izgleda. S tim u vezi, čini se da je automobil na fotografijama upravo spreman da se upusti u neki vid terenske vožnje, ali na parkingu šoping centra, s niskoprofilnim gumama i točkovima od 21 cola.

Baziran na istoj MFA2 (Modular Front-wheel-drive Architecture 2) platformi kao i aktuelna A i B klasa, kao i GLB sedmosed, novi GLA krasi sličan dizajn enterijera i identična motorizacija.

U prevodu to znači da posla imamo s 1,3-litarskim i 2,0-litarskim benzincima i 1,5-litarskim i 2,0-litarskim dizelima. Slabije verzije raspolažu prednjim pogonom, dok snažnije koriste usluge pogona na sve točkove (AWD).

„Plug-in“ hibridna verzija i dve AMG varijante će biti dostupne nešto kasnije.

Što se menjača tiče, tu je šestotepeni manuelni i dve jedinice s dvostrukom spojnicom, sedmostepena i osmostepena.

AutoRepublika

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Ne vjerujem da se razlikuje od prethodne generacije više od 30%