1. Home
  2. Vesti
  3. Bugatti Chiron SuperSport ulazi u serijsku proizvodnju
Bugatti Chiron SuperSport ulazi u serijsku proizvodnju
0

Bugatti Chiron SuperSport ulazi u serijsku proizvodnju

760
0
Podelite sa prijateljima:

Bugattijev rekorder naći će se u rukama nekolicine srećnika. 

Naravno, podrazumeva se da pomenuti srećnici imaju i dovoljno dubok džep da priušte sebi ovakvo zadovoljstvo. Francuski proizvođač navodi da je sve već sređeno i rekorder će ući u serijsku proizvodnju.

Zvanični naziv biće Bugatti Chiron SuperSport 300+, što ukazuje na samu činjenicu da je ovaj model prvi koji je probio magičnu granicu od 300 milja na čas. Prema prvim informacijama, serijska varijanta biće u potpunosti identična prototipu koji postavio rekord kada su u pitanju izmene oko pogonske jedinice, eksterijera i izduvnog sistema.

Ipak, promena će biti kada je reč o unutrašnjosti kabine. Navodi se da će Bugatti iskoristiti materijale najvišeg kvaliteta zarad povećanja luksuza unutar vozila.

Još jedna izmena, mada bitna, jeste limiter maksimalne brzine. Prema rečima šefa francuske marke, Stefana Vinkelmana, limiter je postavljen zarad bezbednosnih razloga, te će serijski primerci moći da pojure maksimalno do 440 km/h.

No, ko od budućih srećnih vlasnika odluči da otključa pun potencijal svog automobila moći će to da uradi na istoj stazi gde je Bugatti i postavio sad već čuveni rekord.

Proizvodnja Chirona SuperSport počinje 2021. godine, a cena jednog primerka iznosiće 3,5 miliona evra.

AutoRepublika

(760)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments