1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Maks Ferštapen smatra da Red Bull može da uđe u borbu za titulu sledeće godine
Maks Ferštapen smatra da Red Bull može da uđe u borbu za titulu sledeće godine
0

Maks Ferštapen smatra da Red Bull može da uđe u borbu za titulu sledeće godine

95
0
Podelite sa prijateljima:

Maks Ferštapen insistira na tome da priče o upuštanju Red Bulla u borbu za titulu sledeće godine nisu „puste želje“.

Holanđanin je u upravo završenoj sezoni ostvario tri pobede i dve pol pozicije za Red Bull, ušavši u sjajnu formu u drugoj polovini godine. Naravno, svemu je veliki doprinos dala Honda, kojoj očigledno mnogo više prija korporativna energija i politika austrijskog tima u odnosu na McLaren.

O budućnosti Ferštapena u Red Bullu se spekuliše naveliko. I ranije se spominjala klauzula o raskidu ugovora vezana za performanse, koji traje do kraja sledeće godine.

Govoreći tokom FIA-ine ceremonije dodele nagrada, Luis Hamilton je sugerisao da je Ferštapen bio među vozačima koji su se interesovali za vozačko mesto u Mercedesu.

Na pitanje da li smatra da je Red Bull pravi tim za njega, Holanđanin je odgovorio: „Pa, to je ono u šta ja verujem i to je razlog zašto sam s timom.

Smatram da sam u prošlosti pokazao da mogu to da uradim, tako da to nisu samo puste želje. Naravno, nije lako jer je konkurencija veoma snažna.

Međutim, mi ćemo dati sve od sebe naredne godine, jer će ta sezona biti od velikog značaja. Videćemo šta će se dogoditi.“

Ipak, Ferštapen se osvrnuo na to da Red Bull mora da popravi početnu formu ukoliko želi da se upusti u borbu s Mercedesom i Ferrarijem, jer tradicionalno ima sporije „zagrevanje“ u odnosu na rivale.

„Pomalo smo se mučili s paketom koji smo imali početkom godine“, objasnio je on. „Nismo bili u stanju da se borimo za pobede i podijume.

Dakle, sve se svodi na to da pokušamo da budemo maksimalno konsistentni, tako da se nadamo da ćemo naredne godine biti konkurentniji.

Znamo da nam je potrebna dobra forma od samog starta da bismo se borili za titulu. Treba sve napore da usmerimo u to. Neće biti lako, ali ćemo dati sve od sebe.“

AutoRepublika

(95)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments